18/04/2023 18/04/2023 Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από την Ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης εορτάστηκε η εορτή των εορτών, η Ανάσταση του Κυρίου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν. Να σημειωθεί ότι οι ιερές ακολουθίες στο ναό που “χτυπήθηκε” από το τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 αποκτούν ιστορική σημασία, με δεδομένο ότι...
18 Απριλίου, 2023 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2023 - 9:55

Ιστορική Μεγάλη Εβδομάδα για τον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Διαδώστε:
Ιστορική Μεγάλη Εβδομάδα για τον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από την Ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης εορτάστηκε η εορτή των εορτών, η Ανάσταση του Κυρίου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Να σημειωθεί ότι οι ιερές ακολουθίες στο ναό που “χτυπήθηκε” από το τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 αποκτούν ιστορική σημασία, με δεδομένο ότι λειτούργησε για πρώτη φορά τη Μεγάλη Εβδομάδα ο νέος Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, τα θυρανοίξια του οποίου έγιναν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τον Νοέμβριο του 2021 και τα εγκαίνια τον Ιούλιο του 2022 από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Ο Εσπερινός της Αγάπης

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στο ναό του Αγίου Νικολάου ανήμερα το Πάσχα, 16 Απριλίου 2023. Συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας.

“Το να αναδύεται στις καρδιές μας αγάπη, συμπόνια και έλεος για όλους και για όλα είναι το σημάδι ότι είμαστε πραγματικά τα παιδιά της Ανάστασης. Είθε αυτό το Πάσχα να σας αποκαλύψει αυτό το μυστήριο των μυστηρίων— αυτή την πύλη προς την αιώνια ζωή μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Χριστός Ανέστη!”, έγραψε στο twitter μετά την ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων