12/03/2024 12/03/2024 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επεφύλαξε θερμή υποδοχή σε στελέχη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) την εβδομάδα αυτή, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε συζητήσεις των Ηνωμένων Εθνών με επίκεντρο την εργασιακή ισότητα των γυναικών. Η πρόεδρος του ΣΕΓΕ Λίνα Τσαλταμπάση και η αντιπρόεδρος Αναστασία Σαβίδου παρουσίασαν στον Αρχιεπίσκοπο μια επισκόπηση της ευρείας ατζέντας...
12 Μαρτίου, 2024 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 8:30

Ο Αρχιεπίσκοπος Aμερικής καλωσόρισε στην Αρχιεπισκοπή στελέχη του ΣΕΓΕ

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Aμερικής καλωσόρισε στην Αρχιεπισκοπή στελέχη του ΣΕΓΕ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επεφύλαξε θερμή υποδοχή σε στελέχη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) την εβδομάδα αυτή, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε συζητήσεις των Ηνωμένων Εθνών με επίκεντρο την εργασιακή ισότητα των γυναικών.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΕ Λίνα Τσαλταμπάση και η αντιπρόεδρος Αναστασία Σαβίδου παρουσίασαν στον Αρχιεπίσκοπο μια επισκόπηση της ευρείας ατζέντας του οργανισμού τους.

Οι πρωτοβουλίες τους στοχεύουν όχι μόνο στην ενδυνάμωση των γυναικών στους τομείς των επιχειρήσεων και της ηγετικής τους θέσης, αλλά και στην παροχή υποστήριξης σε όσες είναι ευάλωτες, περιθωριοποιημένες ή έχουν υποστεί κακοποίηση.

Η ολοκληρωμένη στρατηγική της ΣΕΓΕ περιλαμβάνει τη διοργάνωση δραστηριοτήτων ενδυνάμωσης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ηγετικής παρουσίας των γυναικών και στην τελειοποίηση των ικανοτήτων τους στη διαχείριση επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η Ένωση υποστηρίζει ένα πρόγραμμα καθοδήγησης που βοηθά τις γυναίκες να προσδιορίσουν τις εργασιακές τους αξίες, να καθιερώσουν επαγγελματικά πρότυπα, να καθορίσουν την επαγγελματική τους ταυτότητα, να ενισχύσουν την επαγγελματική τους ωριμότητα και να εκπαιδευτούν σε μεθόδους λήψης αποφάσεων.

Στοχεύοντας στην προώθηση μιας υποστηρικτικής κοινότητας, ο ΣΕΓΕ προσπαθεί να συνδέσει τα μέλη του με ένα δυναμικό δίκτυο επιχειρήσεων μέσω επιχειρηματικών αποστολών, δραστηριοτήτων B2B (Business to Business) και συμμετοχής σε εθελοντικές ομάδες εργασίας. Η προσέγγιση αυτή επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση των γυναικών τόσο στο τοπικό όσο και στο διεθνές επιχειρηματικό τοπίο.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος υπογράμμισε τις συνεχείς πρωτοβουλίες της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας εντός της Εκκλησίας, επισημαίνοντας τον αυξανόμενο αριθμό γυναικών που αναλαμβάνουν σημαντικές ηγετικές θέσεις, όπως οι πρόεδροι των ενοριακών συμβουλίων.

Στη συζήτηση διερευνήθηκαν επίσης πιθανά προγράμματα συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΓΕ και της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών και την προώθηση της ανέλιξής τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων