06/08/2023 07/08/2023 Κοινό ανακοινωθέν δια το οποίου γνωστοποιούν την αίσια κατάληξη της δοκιμασίας που βίωσε πρόσφατα η Ενορία Αγίου Γερασίμου στο Leichhardt του Σύδνεϋ, εξέδωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενορίας και ο Πρεσβύτερος π. Λυσίμαχος Κώστογλου. Αμφότερες οι πλευρές δηλώνουν την πρόθεση να προχωρήσουν μπροστά, ενώ δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και στον Αρχιεπίσκοπο...
06 Αυγούστου, 2023 - 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 4:28

Αίσιο τέλος στη δοκιμασία που βίωσε η ενορία Αγίου Γερασίμου στο Leichhardt του Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Αίσιο τέλος στη δοκιμασία που βίωσε η ενορία Αγίου Γερασίμου στο Leichhardt του Σύδνεϋ

Κοινό ανακοινωθέν δια το οποίου γνωστοποιούν την αίσια κατάληξη της δοκιμασίας που βίωσε πρόσφατα η Ενορία Αγίου Γερασίμου στο Leichhardt του Σύδνεϋ, εξέδωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενορίας και ο Πρεσβύτερος π. Λυσίμαχος Κώστογλου. Αμφότερες οι πλευρές δηλώνουν την πρόθεση να προχωρήσουν μπροστά, ενώ δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και στον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο.

Ακολουθεί αναλυτικά το ανακοινωθέν:

Το τελευταίο διάστημα βιώσαμε μια έντονη δοκιμασία, η οποία ευτυχώς είχε αίσια κατάληξη.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ενορίας Αγίου Γερασίμου διαβεβαιώνουμε τους ανθρώπους μας ότι προσπαθούμε για είκοσι ολόκληρα χρόνια να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Ενορία μας. Αναγνωρίζουμε τη σημαντική προσφορά του π. Λυσιμάχου κατά τα προηγούμενα χρόνια και τον ευχαριστούμε δημοσίως για όσα καλά μάς προσέφερε, ενώ ευχαριστούμε τον Αρχιεπίσκοπό μας, ο οποίος με πολλή κατανόηση, μετά από αίτημά μας, διόρισε νέο κληρικό στην Ενορία μας, τον π. Παντελεήμονα, τον οποίο καλωσορίζουμε και αγκαλιάζουμε με πολλή αγάπη. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στην Ενορία μας για μια νέα αρχή, με πολλές προσδοκίες για πρόοδο στο μέλλον.

Από την πλευρά μου κι εγώ, ως κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και ως εφημέριος για εικοσιένα χρόνια προσπάθησα να διακονήσω όσο πιο καλά μπόρεσα τους ανθρώπους και την ενορία Αγίου Γερασίμου. Συνεργάστηκα άριστα με το Διοικητικό Συμβούλιο και ευχαριστώ για αυτή τη συνεργασία μας. To Διοικητικό Συμβούλιο ήταν πάντοτε ευγενικό και ενεργουσε με σεβασμό. Πέρα όμως από τα όσα λέγονται και γράφονται από ανθρώπους που δεν ανήκουν στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία, ούτε είναι και μέλη της Ενορίας του Αγίου Γερασίμου, η αλήθεια είναι τελικά αυτή που μας ελευθερώνει. Γι’ αυτό αισθάνομαι την ανάγκη σήμερα, με θάρρος και με τη γλώσσα της αληθείας, να αναλάβω την ευθύνη και να ζητήσω συγγνώμη από τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους ευσεβείς ενορίτες της Ενορίας Αγίου Γερασίμου, για την συμπεριφορά μου, η οποία κορυφώθηκε πρόσφατα με τον σκανδαλισμό που προκάλεσα στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας. Παράλληλα αναγνωρίζω, με καρδιακό άλγος, τις οικονομικές διαφορές και την οικονομική ζημία, για τις οποίες είμαι εγώ υπεύθυνος, όπως απέδειξαν τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου από δύο ανεξάρτητους ελεγκτικούς οργανισμούς.

Και οι δύο πλευρές, (Ενορία και π. Λυσίμαχος) συμφωνούμε στην αποκατάσταση της διαπιστωθείσας ζημίας, επιθυμούμε να ζητήσουμε την ευχή και τη συγχώρηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου μας και κατόπιν να παρακαλέσουμε όλους σας να προσεύχεστε για μας. Επιπλέον, οι συλλογές υπογραφών, οι κρίσεις και οι σχολιασμοί από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν εμπλακεί σε τέτοιες υποθέσεις, δεν βοήθησαν και δεν βοηθούν σε τίποτε. Παρακαλούμε επίσης να μην αφεθεί χώρος σε διχασμούς και διαφωνίες. Καθώς όλοι μας θέλουμε να προχωρήσουμε, ζητούμε από όλους μας, να εστιάσουμε στην θεραπεία και την ανασυγκρότηση, παρά σε καταδίκες και κατηγορίες. Εμπιστευόμαστε την Εκκλησίας και τον Αρχιεπίσκοπο μας, για να προχωρήσουμε μπροστά και ευχόμαστε να είχαμε ακολουθήσει την πατρική του συμβουλή όταν ξεκίνησε το θέμα αυτό, τέσσερα χρόνια πριν.»

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μαΐου 2023 ο Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος π. Λυσίμαχος Κώστογλου είχε τεθεί σε εκκλησιαστική αργία από την Αρχιεπικοπή Αυστραλίας η οποία είχε ανακοινώσει ότι «το εκκλησιαστικό αυτό μέτρο θα επανεξεταστεί εφόσον ο π. Λυσίμαχος Κώστογλου επιστρέψει στο ταμείο της Ενορίας Αγίου Γερασίμου Σύδνεϋ το χρηματικό ποσό, το οποίο έχει υπεξαιρεθεί ή υπάρξει σχετικός διακανονισμός με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενορίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων