23/01/2024 23/01/2024 Δια ζώσης ευχές για τα πρόσφατα ονομαστήριά του, δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος από εκατοντάδες ομογενείς της «ελληνοπρεπεστάτης» Μελβούρνης, ο οποίοι έδωσαν το «παρών» στο επίσημο Δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στο Κρητικό Χωριό, το βράδυ της Κυριακής, 21 Ιανουαρίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ....
23 Ιανουαρίου, 2024 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2024 - 13:11

Αυστραλίας Μακάριος: «Να προχωρούμε όλοι μαζί για τη δόξα του Χριστού, του Γένους και της Πίστεώς μας»

Διαδώστε:
Αυστραλίας Μακάριος: «Να προχωρούμε όλοι μαζί για τη δόξα του Χριστού, του Γένους και της Πίστεώς μας»

Δια ζώσης ευχές για τα πρόσφατα ονομαστήριά του, δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος από εκατοντάδες ομογενείς της «ελληνοπρεπεστάτης» Μελβούρνης, ο οποίοι έδωσαν το «παρών» στο επίσημο Δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στο Κρητικό Χωριό, το βράδυ της Κυριακής, 21 Ιανουαρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιακωβος, Κυανέων κ. Ελπίδιος, Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Κερασούντος κ. Ευμένιος, Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος και Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλής (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, μεταξύ των οποίων η Ομοσπονδιακή Βουλευτής κ. Μαρία Βαμβακινού, η οποία εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας, κ. Anthony Albanese, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Ενοριών-Κοινοτήτων, ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής και ομογενειακών οργανώσεων, ο κατά σάρκα αδελφός του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. Νικόλαος Αρχοντώνης, με τη σύζυγό του, Αικατερίνη, κ.ά.

Η βραδιά περιελάβανε χαιρετισμούς από τους επισήμους και ομιλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ο οποίος, εστιάζοντας στην τρέχουσα χρονιά – ορόσημο, της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, απηύθυνε ενωτικό μήνυμα και ζήτησε τη συστράτευση όλων ενόψει των προκλήσεων που συνοδεύουν την αυγή της νέας εκατονταετίας. «Να είμαστε ενωμένοι εν τω ονόματι του Χριστού και κάτω από τη σκέπη της Αρχιεπισκοπής μας. Να προχωρούμε όλοι μαζί για τη δόξα του Χριστού, του Γένους και της Πίστεώς μας», παρότρυνε πατρικά ο Σεβασμιώτατος, ενώ έκανε ειδική μνεία και στην Αποστολική Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην πέμπτη ήπειρο, τον προσεχή Οκτώβριο.

Καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης πρόκειται να διατεθούν για τις ανάγκες του Κέντρου Απεξάρτησης από Ναρκωτικά με την επωνυμία «Ελπίς», κατά τη διάρκεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη νεοσύστατη αυτή δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, από την κ. Μαρία Γακοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού «Αγάπη».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος έκοψε την εορταστική τούρτα περιστοιχούμενος από μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου και του Σχολείου Oakleigh Grammar, ενώ τίμησε με το παράσημο του Τάγματος των Φιλοχρίστων διακεκριμένα μέλη της τοπικής Εκκλησίας, με πολύτιμη συνεισφορά σε ελληνορθόδοξες ενορίες της Μελβούρνης και της Πολιτείας της Βικτώριας ευρύτερα.

Τέλος, την εκδήλωση λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους και με την παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών, τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Φλωριναίων «Ο Αριστοτέλης».

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων