25/07/2023 26/07/2023 Προστέθηκε αυτές τις μέρες ένας ακόμη χρόνος στο βαρύ φορτίο της κατάφωρης αδικίας που κουβαλούν στις ψυχές τους οι Κύπριοι αδελφοί μας, και μαζί τους όλος ο Ελληνισμός, από τις «μαύρες» εκείνες ημέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου του 1974. Με την ευκαιρία της εφετινής θλιβερής επετείου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου...
25 Ιουλίου, 2023 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2023 - 3:56

Μνημόσυνο στο Σύδνεϋ για τους πεσόντες κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Διαδώστε:
Μνημόσυνο στο Σύδνεϋ για τους πεσόντες κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Προστέθηκε αυτές τις μέρες ένας ακόμη χρόνος στο βαρύ φορτίο της κατάφωρης αδικίας που κουβαλούν στις ψυχές τους οι Κύπριοι αδελφοί μας, και μαζί τους όλος ο Ελληνισμός, από τις «μαύρες» εκείνες ημέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου του 1974.

Με την ευκαιρία της εφετινής θλιβερής επετείου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ τελέστηκε την Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων εκείνων οι οποίοι έπεσαν υπέρ της αγιοτόκου και ηρωοτόκου νήσου Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή.

Της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος, αναφερόμενος στα γεγονότα των ημερών εκείνων, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση όλων για αποτροπή της λήθης. «Δεν ξεχνούμε, δεν παραιτούμαστε, αλλά συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη μόνη δίκαιη λύση, δηλαδή την επανένωση της μεγαλονήσου», υπογράμμισε. Επισήμανε δε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας υπηρετεί με αποφασιστικότητα το ιερό αυτό καθήκον, προβάλλοντας, με κάθε ευκαιρία και σε κάθε πρόσφορο βήμα, τα δίκαια του Κυπριακού λαού. Προσέθεσε δε ότι η τοπική Εκκλησία συμπορεύεται προς αυτή την κατεύθυνση με όλη την Ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των δεκάδων χιλιάδων καταγόμενων από τη Μεγαλόνησο, καθώς και με την Εκκλησία της Κύπρου, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Γεώργιο και με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σημειώνεται ότι παρόντες κατά τη Θεία Λειτουργία και την Επιμνημόσυνη Δέηση ήταν η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δόξα Κωμοδρόμου, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία κ. Αντώνιος Σαμμούτης, εκπρόσωποι των Κυπριακών Σωματείων και πλήθος πιστών.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων