13/01/2024 16/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επισκέφθηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 την κατασκήνωση αγοριών (Boys Omatha Youth Retreat), την οποία διοργάνωσε η Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Ένωση στο Central Coast Retreat Centre, στο Mangrove Mountain της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό, και ψάλλοντας ύμνους, οι 95 νέοι μαζί με τους αρχηγούς τους, καλωσόρισαν...
13 Ιανουαρίου, 2024 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 21:51

Ο Αυστραλίας Μακάριος στην κατασκήνωση της Χριστιανικής Ενώσεως

Διαδώστε:
Ο Αυστραλίας Μακάριος στην κατασκήνωση της Χριστιανικής Ενώσεως

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επισκέφθηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 την κατασκήνωση αγοριών (Boys Omatha Youth Retreat), την οποία διοργάνωσε η Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Ένωση στο Central Coast Retreat Centre, στο Mangrove Mountain της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό, και ψάλλοντας ύμνους, οι 95 νέοι μαζί με τους αρχηγούς τους, καλωσόρισαν τον Ποιμενάρχη και πνευματικό του πατέρα στον χώρο της κατασκήνωσης.

Στη συνέχεια, τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο π. Ευσέβιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Παντανάσσης, και ο Δρ Ιωάννης Ψαρομμάτης, Πρόεδρος της Χριστιανικής Ενώσεως, οι οποίοι απηύθυναν θερμούς χαιρετισμούς και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία της παρουσίας του στην κατασκήνωση. Ακολούθως, οι νέοι παρουσίασαν στον Ποιμενάρχη τους έναν ύμνο αφιερωμένο στο θέμα της συνάξεώς τους, και έψαλαν τα Απολυτίκια του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και του Οσίου Μακαρίου του Μεγάλου.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος μοιράστηκε με τους νέους μερικές σκέψεις του για το θέμα της κατασκήνωσης: «ἐν τῷ φωτὶ περιπατῶμεν» (Α’ Ιωάν. α’ 7). Τόνισε ότι αυτό το «φως» βρίσκεται μόνο στον Χριστό και μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας, ενώ αναφέρθηκε επίσης στους βίους των έξι Ιεραρχών, τα ονόματα των οποίων έφεραν οι ισάριθμες ομάδες της κατασκήνωσης: Μέγας Βασίλειος, Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, Άγιος Νικόλαος και Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός. Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι οι Ιεράρχες αυτοί και Άγιοι της Εκκλησίας μας, παρέμειναν λαμπροί φάροι του φωτός του Χριστού για τη διαφύλαξη της αλήθειας και της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, παρά το γεγονός ότι περιβάλλονταν από το σκοτάδι της αιρέσεως ή της πνευματικής αδιαφορίας.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος απάντησε με μεγάλη προθυμία σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι νέοι, οι οποίοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να ακούσουν για την εμπειρία της γνωριμίας του με τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, για την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και για τον ρόλο του στην Ορθοδοξία, καθώς και για διάφορα άλλα θέματα αφορώντα την πνευματική ζωή.

Ως έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον Αρχιεπίσκοπο, που επισκέφθηκε και ευλόγησε την κατασκήνωσή τους, οι νέοι του δώρισαν μια εικόνα του Οσίου Παϊσίου, προστάτη της Αυστραλίας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και δόξασαν τον Θεό για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συναντηθούν και να επικοινωνήσουν με τον Ποιμενάρχη τους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων