25/10/2022 25/10/2022 O Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, τέλεσε τον Αγιασμό για τα εγκαίνια ονοματοδοσίας του δρόμου Kalamata Place, που βρίσκεται στο προάστιο Thornbury της Μελβούρνης, δίπλα από κτήριο που ανήκει στην Παμμεσσηνιακή Αδελφότητα «Ο Παπαφλέσσας», με Πρόεδρο τον κ. Σταύρο Γκότση. Η πρωτοβουλία να ονομαστεί η συγκεκριμένη...
25 Οκτωβρίου, 2022 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2022 - 9:11

Ο Επίσκοπος Κερασούντος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Καλαμάτας

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Κερασούντος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Καλαμάτας

O Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, τέλεσε τον Αγιασμό για τα εγκαίνια ονοματοδοσίας του δρόμου Kalamata Place, που βρίσκεται στο προάστιο Thornbury της Μελβούρνης, δίπλα από κτήριο που ανήκει στην Παμμεσσηνιακή Αδελφότητα «Ο Παπαφλέσσας», με Πρόεδρο τον κ. Σταύρο Γκότση.

Η πρωτοβουλία να ονομαστεί η συγκεκριμένη οδός Kalamata Place ανήκει στην Αδελφότητα «Ο Παπαφλέσσας» και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Παπαφλέσσα με συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Darebin.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, η Δήμαρχος του Darebin, κ. Lina Messina, ο Δήμαρχος της Καλαμάτας, κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι συλλόγων και οργανισμών της παροικίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, στη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση περί της ονοματοδοσίας δρόμου προς τιμήν της Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι οι δεσμοί φιλίας που δημιουργήθηκαν ιστορικά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστραλία, μέσα από κοινούς αγώνες, όπως ήταν και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, παραμένουν ακόμα δυνατοί και ισχυροί. Ευχαρίστησε δε τις αυστραλιανές αρχές που σέβονται και αγαπούν την Ελλάδα και τους ανθρώπους της.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος υποδέχθηκε επίσημα τον Δήμαρχο Καλαμάτας την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφωσεως του Σωτήρος, στο Thomastown. Ο Θεοφιλέστατος καλωσόρισε εγκάρδια τον κ. Βασιλόπουλο, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου, ενώ του παραχώρησε τον λόγο προκειμένου να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στους παριστάμενους.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρίσκονταν ο Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας «Ο Παπαφλέσσας», κ. Σταύρος Γκότσης, και ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων