24/07/2023 24/07/2023 Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 22 Ιουλίου, η τελετή αποφοιτήσεως των σπουδαστών της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ.   Η τελετή έλαβε χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο προάστιο Redfern, όπου τελέστηκε Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, περιστοιχουμένου από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους...
24 Ιουλίου, 2023 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2023 - 18:43

Τελετή Αποφοιτήσεως σπουδαστών της Θεολογικής Σχολής του Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Τελετή Αποφοιτήσεως σπουδαστών της Θεολογικής Σχολής του Σύδνεϋ

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 22 Ιουλίου, η τελετή αποφοιτήσεως των σπουδαστών της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ.  

Η τελετή έλαβε χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο προάστιο Redfern, όπου τελέστηκε Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, περιστοιχουμένου από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρου Κρικέλη, και από άλλους κληρικούς.

Εκτός από αποφοίτους, παρίσταντο πολλά μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού της Θεολογικής Σχολής, υπό τον Καθηγητή και Αναπληρωτή Κοσμήτορα αυτής, κ. Φίλιππο Καριατλή. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, ως Ποιμενάρχης αλλά και Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής, απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς τους νέους αποφοίτους, οι οποίοι προορίζονται να προσφέρουν στην Εκκλησία και στην κοινωνία. Τους προέτρεψε πατρικά να πορευτούν στη ζωή τους χριστοπρεπώς σε όποιο μετερίζι κι αν αποφασίσουν να αφιερωθούν και να δίδουν στην κοινωνία μαρτυρία Χριστού. Επίσης, παρακάλεσε τους αποφοίτους να παραμείνουν ενωμένοι γύρω από την πνευματική τροφό τους, τη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου, το έργο της οποίας εξήρε ως βαρυσήμαντο για την πνευματική πρόοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αυστραλία. 

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε τα πτυχία στους παρισταμένους αποφοίτους και ευχήθηκε, στον καθένα και την καθεμιά χωριστά, ο Θεός να ευλογεί τα έργα τους κατά τη μετέπειτα ζωή και σταδιοδρομία τους. 

Ακολούθησε σεμνή δεξίωση στην επίσημη Αίθουσα Τελετών της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

    .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων