26/11/2018 26/11/2018 Την έντονη αντίδρασή τους σε οποιαδήποτε μονομερή απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την προωθούμενη συμφωνία, εκφράζουν οι Κληρικοί της Κρήτης, κάνοντας λόγο για προσχηματικό διάλογο. Μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης είχε συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και...
26 Νοεμβρίου, 2018 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2018 - 15:09

Για προσχηματικό διάλογο κάνουν λόγο οι Κληρικοί της Κρήτης

Διαδώστε:
Για προσχηματικό διάλογο κάνουν λόγο οι Κληρικοί της Κρήτης

Την έντονη αντίδρασή τους σε οποιαδήποτε μονομερή απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την προωθούμενη συμφωνία, εκφράζουν οι Κληρικοί της Κρήτης, κάνοντας λόγο για προσχηματικό διάλογο.

Μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης είχε συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη.

Από την πλευρά του ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Κρήτης που βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με την αντιπροσωπεία ιεραρχών και Κληρικών, μιλώντας στον 98.4 είπε ότι η αυριανή συνεδρίαση της Συνόδου στο Φανάρι, στην οποία μετέχει κι ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου – Αυλοποτάμου Ευγένιος, είναι κρίσιμη για το μέλλον των συνομιλιών της Εκκλησίας με την πολιτεία.

Επίσης, με δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι ότι η δήλωση του πρωθυπουργού: «‘Η συμφωνείται ή προχωρούμε μονομερώς» δεν είναι κάτι που θα γίνει δεκτό, καθώς ο ιερός κλήρος θα προσφύγει στα Ελληνικά κι Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Ο πρόεδρος των Εφημέριων πρόσθεσε ότι ακόμα και σήμερα ο διάλογος που κάνει η Κυβέρνηση με την Εκκλησία της Ελλάδος είναι προσχηματικός καθώς οι αποφάσεις τους είναι ειλημμένες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων