14/08/2023 14/08/2023 Η Αγιορειτική Εστία συμμετέχει για ακόμα μία χρονιά στις θερινές εκδηλώσεις «ΙΜΒΡΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ 2023» της Μητρόπολης Ίμβρου και Τενέδου, που πραγματοποιούνται το φετινό καλοκαίρι στην Ίμβρο με πληθώρα θρησκευτικών, μουσικών, επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το σύνολο των εκδηλώσεων έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Την Δευτέρα 21 Αυγούστου στο Πολιτιστικό κέντρο...
14 Αυγούστου, 2023 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2023 - 11:54

Εκδηλώσεις της Αγιορειτικής Εστίας στην Ίμβρο

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις της Αγιορειτικής Εστίας στην Ίμβρο

Η Αγιορειτική Εστία συμμετέχει για ακόμα μία χρονιά στις θερινές εκδηλώσεις «ΙΜΒΡΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ 2023» της Μητρόπολης Ίμβρου και Τενέδου, που πραγματοποιούνται το φετινό καλοκαίρι στην Ίμβρο με πληθώρα θρησκευτικών, μουσικών, επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το σύνολο των εκδηλώσεων έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Την Δευτέρα 21 Αυγούστου στο Πολιτιστικό κέντρο των Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου θα πραγματοποιηθεί η Επιστημονική Εσπερίδα με τίτλο «Ίμβρος – Άγιον Όρος. Η διαχρονική σχέση των δύο τόπων» κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από Αγιορείτες Μοναχούς καθώς και από Ίμβριους στην καταγωγή ερευνητές, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί η μακραίωνη και ισχυρή πνευματική σχέση της Ίμβρου με το Άγιον Όρος.

Η εν λόγω επιστημονική εκδήλωση είχε προαναγγελθεί κατά την διάρκεια της παρουσίας της αποστολής της Αγιορειτικής Εστίας στην Ίμβρο το 2022 παρόντος του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος και έδωσε την ευλογία για την προετοιμασία και διοργάνωση της.

Μετά την ολοκλήρωση της Επιστημονικής εσπερίδας, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Αναστάσιου Ωρολογά με τίτλο «1973. Μικρό οδοιπορικό στον Άθω». Στην έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά, υλικό του Ομότιμου Καθηγητή Νευρολογίας στο Α.Π.Θ. από την πρώτη του επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία το 1973, το οποίο εστιάζει κυρίως στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των μοναστηριών. Ο κ. Ωρολογάς, ο οποίος κατάγεται και ο ίδιος από την Ίμβρο, έλαβε τα πρώτα μαθήματα φωτογραφίας από τον θείο του, διάσημο φωτογράφο, Σπύρο Μελετζή.

Η έκθεση θα παραμείνει στο Πολιτιστικό Κέντρο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Επιμέλεια έκθεσης: Αναστάσιος Ντούρος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων