29/08/2023 29/08/2023 Την Κυριακή, 27 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Κουμαριωτίσσης, στην Κοινότητα Νεοχωρίου του Βοσπόρου, με τη συμμετοχή αρκετών ενοριτών και προσκυνητών, οι οποίοι προσέφεραν τις καθιερωμένες πίτες...
29 Αυγούστου, 2023 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2023 - 19:10

Εορτή του Αγίου Φανουρίου στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Φανουρίου στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Την Κυριακή, 27 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Κουμαριωτίσσης, στην Κοινότητα Νεοχωρίου του Βοσπόρου, με τη συμμετοχή αρκετών ενοριτών και προσκυνητών, οι οποίοι προσέφεραν τις καθιερωμένες πίτες προς τον τιμώμενο Άγιο.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, οι Ιεροψάλτες, μαζί με τους εκκλησιαζόμενους, έψαλαν από κοινού το απολυτίκιο του Αγίου και στη συνέχεια ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού τέλεσε δέηση, μνημονεύοντας τα ονόματα των εθελοντών και εθελοντριών, των συμπροσευχομένων και των οικείων τους και ευλόγησε τις προσφερθείσες πίτες.

Ακολούθησε στην Κοινοτική αίθουσα η διανομή των πιτών, διαφόρων γλυκισμάτων και αναψυκτικών, μέσα σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα.

Αργότερα, μετά το μεσημέρι, της ίδιας ημέρας, η Κοινότητα Νεοχωρίου δέχθηκε με πολλή χαρά, όμιλο προσκυνητών, με επικεφαλής την κ. Ευλαμπία Μεντεκίδου, Αντιπρόεδρο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», από τον Βόλο. Την Πολιτιστική Εστία είχε επισκεφθεί στον Βόλο, εγκαινιάζοντας το κτήριο του Συλλόγου τους, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πριν ενάμιση περίπου μήνα.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από τον Ιερέα της Κοινότητας, Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Βαρθολομαίο, και στη συνέχεια παρακάθησαν σε μία ωραία δεξίωση, που δόθηκε προς την τιμήν τους, στην Κοινοτική αίθουσα.

Πηγή: greek.vema.com.au

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων