12/03/2024 12/03/2024 Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου τελέστηκε την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, Πατριαρχικού Επόπτου της Περιφερείας Βοσπόρου. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερατικώς Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητας Βαφεοχωρίου, και διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ανατόλιος...
12 Μαρτίου, 2024 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 22:08

Κυριακή της Απόκρεω στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Διαδώστε:
Κυριακή της Απόκρεω στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου τελέστηκε την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, Πατριαρχικού Επόπτου της Περιφερείας Βοσπόρου.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερατικώς Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητας Βαφεοχωρίου, και διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ανατόλιος Δοξαστάκης. Συμπροσευχήθηκαν πολλοί ενορίτες, μεταξύ των οποίων μέλη των δύο Εφοροεπιτροπών του Νεοχωρίου, με επικεφαλής τον κ. Παντελεήμονα Βίγκα, Άρχοντα Μεγάλο Χαρτοφύλακα, καθώς και προσκυνητές από διάφορα σημεία της Πόλης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε πάνδημο Μνημόσυνο, για την ανάπαυση των ψυχών των Αρχιερέων, Ιερέων και Διακόνων και των αειμνήστων κτιτόρων, μεγάλων ευεργετών, ευεργετών, δωρητών, συνδρομητών, αφιερωτών, εφοροεπιτρόπων, εκπαιδευτικών, ενοριτών, των Ιεροψαλτών, όσων κοπίασαν στην Κοινότητα Νεοχωρίου και όλων των κεκοιμημένων Νιχωριτών, σε οποιοδήποτε μέρος της γης και αν βρίσκονται.

Στην κατάμεστη από πιστούς Κοινοτική Αίθουσα, πραγματοποίησε επίσκεψη ο Δήμαρχος Sarıyer κ. Şükrü Genç. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νικόλαος Καλαμάρης τον καλωσόρισε με θερμά λόγια και ο Δήμαρχος αντιφώνησε, λέγοντας ότι χαίρεται ιδιαιτέρως για την επίσκεψή του αυτή και ευχήθηκε υγεία και καλή δύναμη σε όλους.

Ακολούθησε, μέσα σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα, μία θαυμάσια δεξίωση, όπου δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουν ακόμα περισσότερο άπαντες, κλήρος και πιστός λαός του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων