10/08/2023 11/08/2023 Στην Ουκρανία έφτασε την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφανίου και του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.   Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο Αρχικά ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κιέβου κ....
10 Αυγούστου, 2023 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2023 - 5:09

Επαφές του Μητροπολίτη Χαλκηδόνος με Κιέβου Επιφάνιο και Ζελένσκι στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Επαφές του Μητροπολίτη Χαλκηδόνος με Κιέβου Επιφάνιο και Ζελένσκι στην Ουκρανία

Στην Ουκρανία έφτασε την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφανίου και του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο στην κατοικία του στην Ιερά Μονή του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο.

Ο Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προσωπικά στον Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο και στην Εκκλησία της Ουκρανίας συνολικά.

«Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίου, ήρθα στο Κίεβο για να καταθέσω τη διαρκή υποστήριξη της Μητέρας Εκκλησίας στον ηρωικό λαό της Ουκρανίας, που αντιστέκεται στην άδικη και σκληρή Ρωσική επίθεση. Κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πριν από ένα μήνα, συζητήθηκε η ανθρωπιστική διάσταση της εφαρμογής της φόρμουλας ειρήνης που πρότεινε η Ουκρανία, καθώς και άλλες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες. Συμφωνήθηκε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ουκρανίας, ήρθα και εγώ για να συμβάλω σε αυτή τη σημαντική αποστολή», δήλωσε ο Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε θερμή και γόνιμη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτου Κιέβου κ. Επιφανίου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μετέβη στο μνημείο πλησίον της Μονής το οποίο είναι αφιερωμένο στους πεσόντες κατά τον πόλεμο με την Ρωσία και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο, επισκέφθηκε τη Λαύρα των Σπηλαίων, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιμανδρίτη Αβραάμιο με τον οποίο συζήτησε για την τρέχουσα κατάσταση της Μονής.

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Αργότερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος επισήμανε ότι η επίσκεψη του Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα υποστήριξης προς την Ουκρανία και τον Ουκρανικό λαό από το Οικουμενικό Πατριαρχείο εν μέσω του πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ρωσία.

«Εκτιμώ πολύ τον διάλογο που συνεχίσαμε να έχουμε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Τουρκία. Ήταν πολύ σημαντικός», τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μετέφερε στον Πρόεδρο Ζελένσκι τους θερμούς χαιρετισμούς του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη και εξέφρασε την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Σας υποστηρίζουμε σθεναρά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μπορείτε να είστε σίγουροι για την υποστήριξή μας και για ό,τι μπορούμε να κάνουμε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου», ανέφερε.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών επικεντρώθηκαν στο ζήτημα της πνευματικής ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, στην Ουκρανική Φόρμουλα Ειρήνης και στο θέμα της επιστροφής των παιδιών που απελάθηκαν παράνομα από τη χώρα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων