24/01/2024 25/01/2024 Το Κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου «Filoxenia asbl» κάνει έκκληση για την στήριξη των προσπαθειών ανακαίνισης του ιστορικού Ουκρανικού Ορθόδοξου Παρεκκλησίου που βρίσκεται στο Boussoit του Βελγίου. Ανταποκρινόμενη στις άμεσες και διαρκώς αυξανόμενες πνευματικές ανάγκες των Ορθόδοξων Ουκρανών προσφύγων που διαμένουν στο Βέλγιο, η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου αποφάσισε να παραχωρήσει το ιστορικό Ορθόδοξο...
24 Ιανουαρίου, 2024 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2024 - 0:37

Έρανος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου για την ανακαίνιση Ουκρανικού Ορθόδοξου παρεκκλησίου

Διαδώστε:
Έρανος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου για την ανακαίνιση Ουκρανικού Ορθόδοξου παρεκκλησίου

Το Κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου «Filoxenia asbl» κάνει έκκληση για την στήριξη των προσπαθειών ανακαίνισης του ιστορικού Ουκρανικού Ορθόδοξου Παρεκκλησίου που βρίσκεται στο Boussoit του Βελγίου.

Ανταποκρινόμενη στις άμεσες και διαρκώς αυξανόμενες πνευματικές ανάγκες των Ορθόδοξων Ουκρανών προσφύγων που διαμένουν στο Βέλγιο, η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου αποφάσισε να παραχωρήσει το ιστορικό Ορθόδοξο Παρεκκλήσιον που βρίσκεται στο Boussoit του Βελγίου προκειμένου να καταστεί πνευματικό καταφύγιο για τους εκτοπισμένους Ουκρανούς αδελφούς.

Η ιστορική Ουκρανική εκκλησία κοντά στη βελγική πόλη Mons, ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1940 και μέχρι πριν λίγα χρόνια παρέμενε κλειστή λόγω έλλεψης ενοριτών και ιερέα. Το εκκλησάκι αυτό, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Αγία Σκέπη και Άγιο Λουκά τον Ιατρό, ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Έξαρχου Ολλανδίας και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρόσφατη απόφαση για την παραχώρηση του κτιρίου στους Ουκρανούς αδελφούς οδήγησε στην ανάγκη για την άμεση ανακαίνισή του. Συγκεκριμένα, το Παρεκκλήσι χρειάζεται σημαντικές εξωτερικές και εσωτερικές επισκευές, όπως αντικατάσταση της στέγης, τοποθέτηση μόνωσης, αποχέτευση από την ανερχόμενη υγρασία, εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης, μεγέθυνση του εκκλησιού, ανακαίνιση της μικρής αίθουσας της εκκλησίας και άλλων δωματίων κ.λπ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ἔκκλησις εἰς τὴν γενναιοδωρίαν σας

Η «Φιλοξενία», στηρίζοντας τις προσπάθειες της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, απευθύνει με τη σειρά της θερμή έκκληση προς όλα τα μέλη της να υποστηρίξουν το ευγενές αυτό έργο.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμβάλλουν με τους ακόλουθους τρόπους:

– Μέσω του Έρανου: Renovation historical Ukrainian orthodox church Boussoit, Belgium

– Μέσω κατάθεσης στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:
BE45 7370 6309 3489 της Asbl ACOG της Ιεράς Μητροπόλεως (Αριθμός επιχειρήσεως: 412 914 944)

Η ανακαίνιση αυτού του Παρεκκλησίου αξίζει την προσοχή και την υποστήριξή μας!

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Renovation of historical ukrainian orthodox chapel (Boussoit)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων