12/07/2023 12/07/2023 Κατά την εορτή λήξης της σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Σχολείο (Τμήμα Διαμεσολάβησης της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, κλάδος του Ελληνικού Εθνικού Σχολείου Βιέννης στο Graz) πραγματοποίησε θεατρική παράσταση με θέμα: «Ειρήνη» βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Αριστοφάνη, στο Leechkirche στο Graz. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου, ακούστηκαν όμορφες μελωδίες και...
12 Ιουλίου, 2023 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2023 - 20:06

Η ελληνική ομογένεια της Αυστρίας εόρτασε την «Ειρήνη» με παραδοσιακούς χορούς

Διαδώστε:
Η ελληνική ομογένεια της Αυστρίας εόρτασε την «Ειρήνη» με παραδοσιακούς χορούς

Κατά την εορτή λήξης της σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Σχολείο (Τμήμα Διαμεσολάβησης της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, κλάδος του Ελληνικού Εθνικού Σχολείου Βιέννης στο Graz) πραγματοποίησε θεατρική παράσταση με θέμα: «Ειρήνη» βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Αριστοφάνη, στο Leechkirche στο Graz.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου, ακούστηκαν όμορφες μελωδίες και τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από την ελληνική ηπειρωτική χώρα και τα ελληνικά νησιά.

Παράλληλα, με αφορμή τη διεξαγωγή διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα την ειρήνη από την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, τα παιδιά ετοίμασαν σχέδια και εικόνες που διακοσμούν εν μέρει το ημερολόγιο της Μητρόπολης Αυστρίας για το 2023.

Τα παιδιά έμαθαν για ένα από τα σημαντικότερα αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών, την Ειρήνη του Αριστοφάνη, προσαρμοσμένο για παιδιά από τη Σοφία Ζαραμπούκα.

Η εορταστική εκδήλωση του σχολείου ξεκίνησε με χαιρετισμό του Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχου Ουγγαρίας κ. Αρσένιος Καρδαμάκης, εκπροσωπούμενος από τον ιερέα του εκκλησιαστικού εκκλησιαστικού εκκλησιαστικού εκκλησιαστικού στο Γκρατς, π. Δημήτριο Μακρή, και τίμησε με χαιρετισμό της Πρέσβειρας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αυστρία, κα Αικατερίνη Κόικα. Κατόπιν αυτού, στους μαθητές απονεμήθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής στα μαθήματα ελληνικών.

Η γιορτή έκλεισε με φαγητό και αναψυκτικά για μικρούς και μεγάλους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων