10/02/2024 10/02/2024 Η Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας με ανακοίνωσή της αποκαθιστά την αλήθεια επί συγκεκριμένων θεμάτων. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 10 π.μ., θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη. Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης: 1. Επειδή περιήλθε εις γνώσιν της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, ότι...
10 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 14:27

Η Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας με ανακοίνωσή της αποκαθιστά την αλήθεια επί συγκεκριμένων θεμάτων

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας με ανακοίνωσή της αποκαθιστά την αλήθεια επί συγκεκριμένων θεμάτων

Η Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας με ανακοίνωσή της αποκαθιστά την αλήθεια επί συγκεκριμένων θεμάτων. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 10 π.μ., θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη.

Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης:

1. Επειδή περιήλθε εις γνώσιν της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, ότι στην ιστοσελίδα (Facebook page) της Eνορίας Εισοδίων της Θεοτόκου Μπορώς (η οποία ιδρύθηκε κανονικώς από την Ι. Μητρόπολή μας στις 18 Οκτωβρίου 2015) αναγράφεται, ότι «αναβάλλονται από την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου όλες οι Θείες Λειτουργίες μέχρι νεοτέρας», θα θέλαμε υπευθύνως να πληροφορήσουμε το ποίμνιό μας στην πόλη του Μπορώς και στην ευρύτερη περιοχή, ότι την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 10 π.μ., θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, όπως εδώ και ημέρες έχει γνωστοποιηθεί τηλεφωνικώς στον π. Ιωάννη Νικολαΐδη. Συνεπώς, η είδηση γιά αναβολή των Θείων Λειτουργιών διαψεύδεται κατηγορηματικώς.

2. Στην συνέχεια της ίδιας ανακοινώσεως, αναγράφεται ότι «η εκκλησία θα είναι ανοιχτή και θα διαβάζεται το Μέγα Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου». Επ’ αυτού πληροφορούμε και πάλι υπευθύνως το ποίμνιό μας, ότι, επειδή ο π. Ιωάννης Νικολαΐδης τελεί υπό την ποινή της αργίας από πάσης ιεροπραξίας, από την Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024, μέχρι νεωτέρας, δεν μπορεί να τελεί καμμία από τις δημοσιευθείσες ακολουθίες, ούτε ασφαλώς και Ιερά Μυστήρια.

3. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι «Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι ο πάτερ Ιωάννης τέθηκε σε αργία επ’ αόριστον διότι θέλουν να υπογράψει στον καινούριο λογαριασμό και να μεταφερθούν, αν υπάρχουν, όλα τα κινητά και ακίνητα στον λογαριασμό και στον έλεγχο της Μητροπόλεως. Ο πάτερ Ιωάννης λέει ότι δεν έχει να κάνει με υπακοή διότι δεν είναι πνευματικό θέμα και τα έσοδα της ενορίας είναι στην προδιάθεση του κάθε ενορίτη».

Ενώπιον αυτής της ενορχηστρωθείσης παραπληροφορήσεως, η Ι. Μητρόπολή μας πληροφορεί και πάλι υπεθύνως το χριστεπώνυμο ποίμνιό της, ότι μετά την απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για την διοικητική αναδιάρθρωση των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως στην Σουηδία, και την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών της Σουηδικής Πολιτείας, αναγνωρίστηκε η κάθε ενορία ως νομική οντότητα υπό την Ιερά Μητρόπολη, ενώ ανοίχτηκε τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα της κάθε ενορίας, τον οποίο θα διαχειρίζεται το εκκλησιαστικό συμβούλιο κάθε ενορίας. Για την συγκεκριμένη Ενορία του Μπορώς, η Ιερά Μητρόπολις έχει ήδη καταθέσει, μέχρι σήμερα, στον λογαριασμό της ενορίας το ποσό των 110.000 Σουηδικών κορωνών (SEK).

4. Η ανάρτηση στην σελίδα της ενορίας ολοκληρώνεται αναφέροντας, ότι: «Όλα τα έσοδα από ιεροπραξίες όπως γάμους, βαπτίσεις, κηδείες πάνε στην Μητρόπολη. Παρόλο που η Μητρόπολη έχει υποσχεθεί ότι από τα χρήματα των ιεροπραξιών αυτών ένα συμβολικό πόσο θα πηγαίνει στην ενορία, στον ιερέα και στον ψάλτη, αυτά δεν τα έχουμε δει. Ο πάτερ Ιωάννης επιτελεί το ποιμενικό του έργο ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ. Αν πάνε όλα στον έλεγχο της Μητρόπολη τότε όπως όλες οι άλλες ενορίες έχουν απενεργοποιηθεί και όπως έχουν τον ίδιο ιερέα πέντε ενορίες, τότε και στο Borås, αν ο Θεός θελήσει θα έχουμε πιθανόν ιερέα μία φορά κάθε τρεις μήνες».

Προς αποκατάστασιν της δεινώς κακοποιηθείσης αληθείας επί των συγκεκριμένων θεμάτων, γίνεται και πάλι γνωστόν, ότι με απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου έχει καθορισθεί, προ πολλών ετών, συγκεκριμένο ποσό δωρεάς των οικογενειών, που πρόκειται να τελέσουν κάποιο Ιερό Μυστήριο, το οποίο κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Ιεράς Μητροπόλεως, για την κάλυψη των παγίων και εκτάκτων εξόδων της, προς απρόσκοπτη επιτέλεση του ποιμαντικού της έργου στη Σκανδιναυΐα, την οικονομική ενίσχυση των ενοριών της και την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων των ενοριών της, σε ολόκληρη την Εκκλησιαστική μας Επαρχία.

Επομένως, απόκειται στον π. Ιωάννη, να ακολουθήσει τις υποδείξεις της Ιεράς Μητροπόλεως, να του αρθεί η ποινή της αργίας και να εξακολουθεί να επιτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα στην Ενορία του Μπορώς, προς αγιασμόν των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων