15/01/2024 16/01/2024 Η Ιερά Μητρόπολη Κορέας παρουσιάζει το χρονικό των εορτασμών των Θεοφανείων, της Σύναξης του Τιμίου Προδρόμου, καθώς και των Χριστουγέννων με το παλαιό εορτολόγιο, στη Σεούλ της Νοτίου Κορέας. Αναλυτικά το χρονικό των εορτασμών από την Ιερά Μητρόπολη Κορέας: «Το Πρωί της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου 2024 μετά την τέλεση των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 11:24

Η ολοκλήρωση του Αγίου Δωδεκαημέρου στη Σεούλ

Διαδώστε:
Η ολοκλήρωση του Αγίου Δωδεκαημέρου στη Σεούλ

Η Ιερά Μητρόπολη Κορέας παρουσιάζει το χρονικό των εορτασμών των Θεοφανείων, της Σύναξης του Τιμίου Προδρόμου, καθώς και των Χριστουγέννων με το παλαιό εορτολόγιο, στη Σεούλ της Νοτίου Κορέας.

Αναλυτικά το χρονικό των εορτασμών από την Ιερά Μητρόπολη Κορέας:

«Το Πρωί της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου 2024 μετά την τέλεση των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε ομαδική βάπτιση στον ιερό ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Σεούλ. Με πολλή συγκίνηση οι κατηχούμενοι έλαβαν τα μυστήρια του Αγίου Βαπτίσματος και Χρίσματος και έγιναν μέλη της επί γης άκτιστης Εκκλησίας του Χριστού.

Το βράδυ της ίδιας μέρας τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Μεγάλος Εσπερινός των Θεοφανείων μετά της θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου.

Την επομένη Σάββατο 6 Ιανουαρίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου συμμετείχαν πολλοί πιστοί και κατηχούμενοι στον Όρθρο της εορτής των Θεοφανείων, στην θεία Λειτουργία και στον Μεγάλο Αγιασμό.

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, σε πολύ χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα αφού τα πάντα ήταν κατάλευκα από το πυκνό χιόνι που αποβραδίς έπεσε, γιορτάσαμε την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, αλλά και την εορτή των Χριστουγέννων για τους σλαβόφωνους πιστούς, οι οποίοι από νωρίς κατέκλυσαν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ. Σε όλο τον Όρθρο έψαλε η χορωδία του ναού κορεατικά, γιατί οι σλαβόφωνοι είχαν ήδη τελέσει τον Εσπερινό και τον Όρθρο το Σάββατο το βράδυ. Όμως στην θεία Λειτουργία έψαλαν άλλοτε η χορωδία του Καθεδρικού στα κορεατικά και άλλοτε η χορωδία των σλαβοφώνων στα σλαβονικά. Στο τέλος οι σλαβόφωνοι έψαλαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα, δύο παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και στην συνέχεια δόθηκαν δώρα στα παιδιά. Στην έξοδο του ναού μπορούσαν όσοι ήθελαν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα οποία είχαν παρασκευάσει οι σλαβόφωνοι.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας οι πιστοί κατευθύνθηκαν στην αίθουσα του ναού στην οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας των Ενοριών της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενορίας του Καθεδρικού Ναού.»

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2024.1.5~6. 신현축일 세례식& 성수식

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων