31/12/2020 31/12/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος στο μήνυμά του για το νέο έτος αναφέρεται στην δύσκολη χρονιά που πέρασε και τόνισε ότι “Η κρίση σε επίπεδο υγείας, οικονομίας, παιδείας, ανεργίας, κοινωνικών και ψυχολογικών προβλημάτων δοκίμασε τις αντοχές των ανθρώπων” όμως πρέπει και τη νέα χρονιά η ανθρωπότητα να ξεπεράσει την κρίση ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά: Με ακράδαντη...
31 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2020 - 21:19

“Ότι επιτρέπει ο Θεός είναι ωφέλιμο για την Σωτηρία μας”

Διαδώστε:
“Ότι επιτρέπει ο Θεός είναι ωφέλιμο για την Σωτηρία μας”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος στο μήνυμά του για το νέο έτος αναφέρεται στην δύσκολη χρονιά που πέρασε και τόνισε ότι “Η κρίση σε επίπεδο υγείας, οικονομίας, παιδείας, ανεργίας, κοινωνικών και ψυχολογικών προβλημάτων δοκίμασε τις αντοχές των ανθρώπων” όμως πρέπει και τη νέα χρονιά η ανθρωπότητα να ξεπεράσει την κρίση ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά: Με ακράδαντη ελπίδα πως ό,τι επιτρέπει ο Θεός είναι πάντοτε ωφέλιμο για την σωτηρία μας, μπορούμε να προχωρήσουμε με το κεφάλι ψηλά και εσωτερική δύναμη για να νικήσουμε το ποικιλόμορφο κακό που βρίσκεται μέσα μας και γύρω μας. Στηριγμένοι απόλυτα στην θεία βοήθεια και προστασία δεν θα μας αγγίξει η απογοήτευση, η μελαγχολία, η απελπισία, ο φόβος, το άγχος και δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα «στην μέση του δρόμου» προς την Βασιλεία του Θεού”.

Δείτε το μήνυμά του:

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές μου εν Κυρίω,

Το έτος 2020, που μόλις αποχαιρετίσαμε, ήταν για την ανθρωπότητα, ως γνωστόν, ένα έτος βαθειάς κρίσης, η οποία έκρινε την αγάπη, την υπομονή και την ανθρωπιά μας. Η κρίση σε επίπεδο υγείας, οικονομίας, παιδείας, ανεργίας, κοινωνικών και ψυχολογικών προβλημάτων δοκίμασε τις αντοχές των ανθρώπων.

Αλλά όπως έχει διαπιστωθεί, η συνεχιζόμενη πολυεπίπεδη κρίση, λειτούργησε και ως ευκαιρία για διόρθωση νοοτροπίας και συμπεριφοράς σε διαπροσωπικό επίπεδο. Έφερε, δηλαδή, θετικές αλλαγές στις σχέσεις των ανθρώπων, που θα ήταν αδύνατον να γίνουν χωρίς το «τσουνάμι» που προκάλεσε ο COVID -19. Αρκετοί, ευτυχώς, συνειδητοποίησαν τώρα, ότι ο Θεάνθρωπος και όχι ο άνθρωπος είναι το κέντρο του κόσμου. Κατάλαβαν καλύτερα ότι ο άνθρωπος δεν είναι παντοδύναμος και ότι ο λόγος του Χριστού: «χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν» (Ιω. 15:5) έχει διαχρονική ισχύ. Έπαψαν να πιστεύουν και να σκέφτονται εγωκεντρικά και ομολόγησαν με ταπείνωση και αυτοκριτική την ανθρώπινη αδυναμία τους και τα περιορισμένα όριά τους. Επικοινώνησαν καλύτερα με τους οικείους τους και με τους διπλανούς τους. Συνεργάστηκαν για την προσφορά βοήθειας και αλληλεγγύης στους αρρώστους, στους φτωχούς και στους κάθε λογής αναγκεμένους. Έγιναν οι ίδιοι «ο πλησίον» σε συνανθρώπους τους και έπαψαν να ρωτούν με διάθεση αυτοδικαίωσης «και τις εστί μου πλησίον;» (Λκ. 10:29).

Συνεπώς τον νέο χρόνο 2021, που η αγαθότητα και η φιλανθρωπία του Θεού μας χάρισε, μπορούμε, εάν τον χρησιμοποιήσουμε σωστά, να τον κάνουμε ευκαιρία ξεπεράσματος της κρίσης. Με ακράδαντη ελπίδα πως ό,τι επιτρέπει ο Θεός είναι πάντοτε ωφέλιμο για την σωτηρία μας, μπορούμε να προχωρήσουμε με το κεφάλι ψηλά και εσωτερική δύναμη για να νικήσουμε το ποικιλόμορφο κακό που βρίσκεται μέσα μας και γύρω μας. Στηριγμένοι απόλυτα στην θεία βοήθεια και προστασία δεν θα μας αγγίξει η απογοήτευση, η μελαγχολία, η απελπισία, ο φόβος, το άγχος και δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα «στην μέση του δρόμου» προς την Βασιλεία του Θεού.

Ευρισκόμενοι στο ξεκίνημα ενός νέου χρόνου της ζωής μας ας παρακαλέσουμε «τον εκ Πατρός προελθόντα προαιώνιον και άναρχον Θεόν Λόγον και επ᾽ εσχάτων ανατείλαντα εκ Παρθένου» να μας χαρίσει «πίστιν ακαταίσχυντον, ελπίδα βεβαίαν, αγάπην ανυπόκριτον». Επιπλέον ας τον ικετεύσουμε εκτενώς να ευλογήσει του «έτους εισόδους τε και εξόδους», καθώς και τις «πράξεις, έργα, λόγους και ενθυμήσεις», ώστε με αταλάντευτη εμπιστοσύνη στην θεία Πρόνοια «εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα».

Μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Πισιδίας Σωτήριο, τους Κληρικούς και τους Συνεργούς μας εν Κυρίω απευθύνουμε σε όλους τις πλέον θερμές και εγκάρδιες ευχές μας για ένα ευλογημένο και πνευματικώς καρποφόρο Νέον Έτος για Εσάς, τις Οικογένειές σας, την Πατρίδα μας και την Παγκόσμια Κοινότητα.

Μετά πολλής αγάπης και εξιασμένης τιμής εν Χριστώ Ιησού,

+ ὁ Κορέας Ἀμβρόσιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων