17/09/2021 17/09/2021 Ο νέος Μητροπολίτης Γαλλίας Δημήτριος θα ενθρονιστεί το Σάββατο στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι. Εξελέγη τον Ιούλιο από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Αντικαθιστά τον Μητροπολίτη Εμμανουήλ που ηγούνταν της Μητροπόλεως από το 2003. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη ο νέος Μητροπολίτης, ηλικίας 42 ετών, ιερουργούσε επί έξι χρόνια στην...
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2021 - 17:33

ΠΑΡΙΣΙ: Το Σάββατο η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γαλλίας

Διαδώστε:
ΠΑΡΙΣΙ: Το Σάββατο η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γαλλίας

Ο νέος Μητροπολίτης Γαλλίας Δημήτριος θα ενθρονιστεί το Σάββατο στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι. Εξελέγη τον Ιούλιο από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Αντικαθιστά τον Μητροπολίτη Εμμανουήλ που ηγούνταν της Μητροπόλεως από το 2003.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη ο νέος Μητροπολίτης, ηλικίας 42 ετών, ιερουργούσε επί έξι χρόνια στην ιστορική ορθόδοξη εκκλησία της Μασσαλίας. Έχει σπουδάσει στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε το 2007 ενώ ομιλεί την ελληνική, τη γαλλική και την αγγλική.

Είναι επίσης πρόεδρος της AEOF και με τον τίτλο αυτό ο κύριος συνομιλητής της δημόσιας εξουσίας στη Γαλλία για την ορθόδοξη λατρεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΕΡΤ / ΑΓ

ΔΕΙΤΕ – Η εκλογή: Νέος Μητροπολίτης Γαλλίας ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Πλουμής

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων