10/08/2023 11/08/2023 Στα δρώμενα της Ιεράς Μητρόπολης Ίμβρου και Τενέδου με τον γενικό τίτλο «Ιμβρίων Θεοτόκεια» προσκλήθηκε να συμμετάσχει για πρώτη φορά το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη, με την πρόνοια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου και την παρουσία του Ιμβρίου Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης καλείται...
10 Αυγούστου, 2023 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2023 - 1:39

Το Ωδείο Άνω Πόλης στις εκδηλώσεις «Ιμβρίων Θεοτόκεια» της Ιεράς Μητροπόλεως Ίμβρου και Τενέδου

Διαδώστε:
Το Ωδείο Άνω Πόλης στις εκδηλώσεις «Ιμβρίων Θεοτόκεια» της Ιεράς Μητροπόλεως Ίμβρου και Τενέδου

Στα δρώμενα της Ιεράς Μητρόπολης Ίμβρου και Τενέδου με τον γενικό τίτλο «Ιμβρίων Θεοτόκεια» προσκλήθηκε να συμμετάσχει για πρώτη φορά το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη, με την πρόνοια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου και την παρουσία του Ιμβρίου Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης καλείται να εκπροσωπήσει με δυο συναυλίες την έντεχνη κλασσική ανατολική και δυτική μουσική, που σε συνδυασμό με τη βυζαντινή και την ελληνική λόγια και παραδοσιακή μουσική, επιτυγχάνει μια μίξη πρωτόγνωρων ηχο-χρωμάτων και συναισθημάτων.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες, στις 19 Αυγούστου στα Αγρίδια και στις 21 Αυγούστου στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων, με τη συμμετοχή των καθηγητών του Ωδείου Νίκου Κακαϊδή (φλάουτο), Θοδωρή Τσέλιγκα (κιθάρα-μαντολίνο) και Γρηγόρη Ιωαννίδη (ακορντεόν). Στις συναυλίες παίρνει μέρος και ο Νίκος Κουκής (φλάουτο).

Οι εκδηλώσεις «Ιμβρίων Θεοτόκεια» διακρίνονται σε:

– Θρησκευτικές: ιερές ακολουθίες, αγρυπνίες, μνημόσυνο ευεργετών κ.ά.
– Επιστημονικές: βιβλιοπαρουσιάσεις στα Αγρίδια (Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης), Εσπερίδα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων (Αγιορειτική Εστία).
– Πολιτιστικές: Συναυλίες με το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, με τον Μανώλη Μητσιά και τη χορωδία του Συλλόγου Δικηγόρων Αθηνών.
– Καλλιτεχνικές: Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.
– Πολιτισμικές: Θερινό σχολείο στο Σχοινούδι, Γιορτή Νεολαίας κ.ά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων