19/11/2018 20/11/2018 Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στη Γενεύη όπου βρίσκεται ο Πατριάρχης για εκδήλωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Η συνάντηση κρατήθηκε μυστική από τους πάντες, ενώ σύμφωνα με ανώτερους εκκλησιαστικούς παράγοντες του Οικουμενικού Θρόνου δύο είναι οι εκδοχές αυτής της συνάντησης: Πρώτον, είτε ότι ο Πατριάρχης κάλεσε τον...
19 Νοεμβρίου, 2018 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2018 - 8:53

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Διαδώστε:
Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στη Γενεύη όπου βρίσκεται ο Πατριάρχης για εκδήλωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.
Η συνάντηση κρατήθηκε μυστική από τους πάντες, ενώ σύμφωνα με ανώτερους εκκλησιαστικούς παράγοντες του Οικουμενικού Θρόνου δύο είναι οι εκδοχές αυτής της συνάντησης: Πρώτον, είτε ότι ο Πατριάρχης κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο σε μία τελευταία προσπάθειά του να τον πείσει να υποβάλλει την παραίτησή του εθελουσίως.
Δεύτερον, είτε ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει πληροφορηθεί ότι επίκειται η μετάθεσή του σε άλλη Μητρόπολη στην επικείμενη Σύνοδο της επόμενης εβδομάδας από 27 έως 29 Νοεμβρίου και μετέβη στη Γενεύη σε μία ύστατη προσπάθειά του να μεταπείσει τον Πατριάρχη για να παραμείνει.
Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει ήδη προτρέψει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο δύο φορές, και μάλιστα επίσημα εν Συνόδω, να υποβάλλει την παραίτησή του, πλην όμως αυτός αρνήθηκε.
Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων