08/03/2024 08/03/2024 Ο δρόμος προς τη συμφιλίωση και τη συγχώρεση είναι πάντα ανοιχτός. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας ο οποίος προεξήρχε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Wood Green, στο Βόρειο Λονδίνο, τη δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου....
08 Μαρτίου, 2024 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2024 - 9:12

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων μίλησε για την θυσιαστική πατρική αγάπη του Θεανθρώπου για τον κάθε άνθρωπο

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων μίλησε για την θυσιαστική πατρική αγάπη του Θεανθρώπου για τον κάθε άνθρωπο

Ο δρόμος προς τη συμφιλίωση και τη συγχώρεση είναι πάντα ανοιχτός. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας ο οποίος προεξήρχε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Wood Green, στο Βόρειο Λονδίνο, τη δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Νικήτας μίλησε για την παραβολή του ασώτου υιού και την θυσιαστική πατρική αγάπη του Θεανθρώπου για τον κάθε άνθρωπο. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία της ταπεινοφροσύνης, και της μετάνοιας, ενθάρρυνε τον καθένα μας να αναλογιστεί τη ζωή του, εντοπίζοντας στιγμές απομάκρυνσης αλλά και το ταξίδι επιστροφής στη στοργική αγκαλιά του Πατέρα.

Όπως υπογράμμισε, το διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και λύτρωσης βρίσκεται στην καρδιά της πίστης μας, εμπνέοντάς μας να αναζητήσουμε μια στενότερη σχέση με τον Θεό μέσω της μετάνοιας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων