09/04/2021 09/04/2021 Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών ο Πρίγκιπας Φίλιππος,  σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας. Τη θλίψη της για το γεγονός εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Μάλιστα, η Αρχιεπισκοπή κήρυξε τριήμερο πένθος σε όλες τις κοινότητες της Αρχιεπισκοπής ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τον πολύκλαυστο Πρίγκηπα. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Με συντριβή...
09 Απριλίου, 2021 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2021 - 16:53

Τριήμερο πένθος στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων

Διαδώστε:
Τριήμερο πένθος στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων

Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών ο Πρίγκιπας Φίλιππος,  σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας. Τη θλίψη της για το γεγονός εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Μάλιστα, η Αρχιεπισκοπή κήρυξε τριήμερο πένθος σε όλες τις κοινότητες της Αρχιεπισκοπής ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τον πολύκλαυστο Πρίγκηπα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με συντριβή καρδίας πληροφορηθήκαμε την εκδημία της Αυτού Υψηλότητας Πρίγκιπος Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος αναπαύθηκε ειρηνικά εν Κυρίω σήμερα το πρωί στα Βασιλικά Ανάκτορα του Windsor.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας και το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και την βαθιά θλίψη τους προς την Αυτή Μεγαλειότητα την Βασίλισσα Ελισάβετ και σε ολόκληρο τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή παρακαλεί τους ευσεβείς κληρικούς και τον φιλόχριστο λαό του Θεού όπως προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του Πρίγκηπος Φιλίππου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε τριήμερο πένθος σε όλες τις κοινότητες της Αρχιεπισκοπής ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τον πολύκλαυστο Πρίγκηπα.

Επίσης αναπέμπουμε ευχές προς τον Τριαδικό Θεό για την ευημερία, την σταθερότητα και την υγεία της Μεγαλειοτάτης Βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς και ολόκληρης της Βασιλικής Οικογένειας αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων