05/10/2022 06/10/2022 Με αφορμή την πρόσφατη εορτή της Μετάστασης του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ο οποίος αποκαλείται επίσης και ως «ο μαθητής της αγάπης» όντας ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος κάνει αναφορά στην αρετή της αγάπης. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, θέτει το ερώτημα κατά...
05 Οκτωβρίου, 2022 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2022 - 5:30

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά μιλάει για την αρετή της αγάπης

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά μιλάει για την αρετή της αγάπης

Με αφορμή την πρόσφατη εορτή της Μετάστασης του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ο οποίος αποκαλείται επίσης και ως «ο μαθητής της αγάπης» όντας ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος κάνει αναφορά στην αρετή της αγάπης.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, θέτει το ερώτημα κατά πόσο ο κόσμος θα είχε προοδεύσει εάν οι άνθρωποι ήταν γεμάτοι με αγάπη, ειρήνη και ηρεμία, κάνοντας παράλληλα μια σύντομη αναφορά στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

«Σήμερα π.χ. έχουμε αυτόν τον φοβερό πόλεμο στην Ουκρανία. Εάν ο Πούτιν και ο Ζελένσκι είχανε και οι δύο αγάπη και καθόταν κάτω σε ένα τραπέζι και μιλούσαν, θα είχαν λύσει τα προβλήματα αυτά ήρεμα, ειρηνικά, αγαπητικά και δεν θα γινόταν αυτό το φοβερό κακό το οποίο γίνεται, που βλέπετε ότι εκατομμύρια άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν, χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, τόση καταστροφή έγινε στα κτίρια και στις περιουσίες των ανθρώπων», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων