05/04/2023 05/04/2023 Ο Υπουργός Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμού του Οντάριο κ. Michael D. Ford επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά στο Τορόντο την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο. Παρόντες ήσαν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας και ο Άρχων κ. Ευάγγελος Σωτηρόπουλος. Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε θερμά τον Υπουργό...
05 Απριλίου, 2023 - 18:39
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2023 - 18:20

Στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά ο Υπουργός Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμού του Οντάριο

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά ο Υπουργός Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμού του Οντάριο

Ο Υπουργός Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμού του Οντάριο κ. Michael D. Ford επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά στο Τορόντο την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο.

Παρόντες ήσαν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας και ο Άρχων κ. Ευάγγελος Σωτηρόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε θερμά τον Υπουργό Ford και τον ξενάγησε στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, καθώς και στον σχεδόν ολοκληρωμένο χώρο του υπό κατασκευή Μουσείου Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς. Ενώ βρισκόταν στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, οι φοιτητές της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο έψαλαν το απολυτίκιο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και της Παναγίας της Τοροντόεσσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ξενάγησε τον υπουργό και στον τέταρτο όροφο, πριν καθήσουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για συζήτηση. Εξετάστηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την Εκκλησία στον Καναδά και στο Οντάριο, την ελληνική διασπορά στην επαρχία και την πιθανή μελλοντική συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε δώρο στον Υπουργό Ford μία κατά παραγγελία εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ από την Ιερά Μονή Πατροκοσμά στο Bolton, Οντάριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην υπηρεσία του λαού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον Υπουργό Ford να διαβιβάσει θερμές και ειλικρινείς ευχές στον καλό του φίλο, τον Πρωθυπουργό του Οντάριο, Doug Ford.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων