01/06/2023 01/06/2023 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Τορόντο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος τέλεσε τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 τη χειροτονία σε Διάκονο του αποφοίτου της Θεολογικής Ακαδημίας της Αρχιεπισκοπής, Τριανταφύλλου Τζίτζικα . Στη Θεία Λειτουργία και στη χειροτονία έλαβαν μέρος ο Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας και δέκα επτά (17) ιερείς παρουσία περίπου εκατόν ογδόντα...
01 Ιουνίου, 2023 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2023 - 16:05

Χειροτονία Διακόνου και μνημόσυνο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Τορόντο

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου και μνημόσυνο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Τορόντο

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Τορόντο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος τέλεσε τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 τη χειροτονία σε Διάκονο του αποφοίτου της Θεολογικής Ακαδημίας της Αρχιεπισκοπής, Τριανταφύλλου Τζίτζικα .

Στη Θεία Λειτουργία και στη χειροτονία έλαβαν μέρος ο Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας και δέκα επτά (17) ιερείς παρουσία περίπου εκατόν ογδόντα (180) πιστών.

Συγκινητικά μίλησε ο χειροτονηθείς Διάκονος Σεραφείμ Τζίτζικας και πατρικά απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος. Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη χειροτονία παρετέθη δείπνο για όλους στο παρακείμενο Μητροπολιτικό Κέντρο.

Έλαβαν μέρος η πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά κα Ζωή Βερούτη, πολλές πρώην πρόεδροι, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Νικολάου κα Γεωργία Ορφανάκου-Χαραμή και η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο κα Μπέτυ Σκουτάκη.

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά επικρατεί χαρμόσυνο κλίμα, διότι στο τελευταίο εκκλησιαστικό έτος χειροτονήθηκαν πέντε (5) απόφοιτοι και φοιτητές της Θεολογικής Ακαδημίας, οι κάτωθι: π. Ευδόκιμος Μαθιουδάκης, π. Ευάγγελος Αναστασιάδης, π. Χριστιανός Βέλλα, π. Ευάγγελος Αθανασούλας και Διάκονος Σεραφείμ Τζίτζικας.

Ο Διάκονος Σεραφείμ εντός του Ιουλίου θα χειροτονηθεί ιερεύς στο χωριό του Γερακαρού Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ώστε να συμμετέχουν οι γονείς του, οι συγγενείς του και οι φίλοι του.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος έδωσε στον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο το όνομα Σεραφείμ και όρισε να εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου στη γιορτή του Αγ. Σεραφείμ Φαναρίου και Νεοχωρίου καθώς επίσης και στις 8 Νοεμβρίου στη γιορτή των Αρχαγγέλων και ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα να συνεχίσει να είναι η ζωή του αγνή, καθαρή, αγγελική. Άξιος!!!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη μνημόσυνο για τον τελευταίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τα θύματα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων