23/11/2020 23/11/2020 Εορτάσθηκαν, εν μέσω της υπό έξαρση πανδημίας του κορωνοϊού και υπό τα ληφθέντα περιοριστικά μέτρα προς αναχαίτιση της εξαπλώσεώς της, τα Εισόδια της Θεοτόκου στον Ι. Ναό Αγ. Φωτεινής Σμύρνης, ιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος χοροστάτησε τόσο στον Μ. Εσπερινόν της εορτής όσο και την κυριώνυμο ημέρα. Στη Θεία...
23 Νοεμβρίου, 2020 - 14:49
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2020 - 14:21

Εισόδια Θεοτόκου στη Σμύρνη – «Η κτίση υποτάχθηκε στην ματαιότητα»

Διαδώστε:
Εισόδια Θεοτόκου στη Σμύρνη – «Η κτίση υποτάχθηκε στην ματαιότητα»

Εορτάσθηκαν, εν μέσω της υπό έξαρση πανδημίας του κορωνοϊού και υπό τα ληφθέντα περιοριστικά μέτρα προς αναχαίτιση της εξαπλώσεώς της, τα Εισόδια της Θεοτόκου στον Ι. Ναό Αγ. Φωτεινής Σμύρνης, ιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος χοροστάτησε τόσο στον Μ. Εσπερινόν της εορτής όσο και την κυριώνυμο ημέρα.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν: η Ευγεν. κ. Δέσποινα Μπαλκίζα, νέα Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη, οι Αξιωματικοί μέλη της Ελληνικής Αποστολής στο Αρχηγείον του ΝΑΤΟ εν Σμύρνη με τις οικογένειές τους, και μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος της πρωτεύουσας της Ιωνίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο οικείος Ποιμενάρχης καλωσόρισε τη νέαν, άγουσα τα ονομαστήριά της, Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη, ευχηθείς σε αυτήν δύναμη στα νέα καθήκοντά της και «τα εικότα επί τη ονοματική αυτής εορτή».

Ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος, ιερούργησε και την επομένη, Κυριακή, 22 Νοεμβρίου. Μετά δε από την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ανέγνωσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του προώρως εκδημήσαντος προς Κύριον Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννου, με τον οποίο συνδεόταν πνευματικώς επί σειράν ετών.

Και τις δύο ημέρες ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στην ταλανίζουσα σύμπασα την ανθρωπότητα πανδημία του κορωνοϊού, προέτρεψε τους πιστούς να αντιμετωπίσουν αυτήν έχοντες την πίστη και την ελπίδα τους στον Θεό, να τηρούν τις οδηγίας των ειδικών, κατά το Παλαιοδιαθηκικόν «τίμα ιατρόν προς τας χρείας αυτού τιμαίς αυτού, και γαρ αυτόν έκτισε Κύριος» (πρβλ. Σειράχ, 38, 1-2), έχοντες υπ’ όψει ότι «τη ματαιότητι η κτίσις υπετάγη˙ ότι συστενάζει και συνωδίνει άχρι του νυν· αλλά και ότι ελευθερωθήσεται από της δουλείας της φθοράς εις την ελευθερίαν της δόξης των τέκνων του Θεού» (πρβλ. Ρωμ. 8, 20-22) και ως εκ τούτου στοιχεία της φύσεως καθίστανται, άχρι τότε, αίτια φθοράς και ασθενείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων