18/09/2023 18/09/2023 Εσθονία. Το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισσιδώρου στην Valga. Το απόγευμα μετά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Pärnu παρακολούθησε συναυλία κλασικής μουσικής που διοργανώθηκε προς τιμήν του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας. Ο μαέστρος Neeme Järvi ετοίμασε...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 20:59

Εσθονία: O Oικουμενικός Πατριάρχης στο ναό του Αγίου Ισιδώρου

Διαδώστε:
Εσθονία: O Oικουμενικός Πατριάρχης στο ναό του Αγίου Ισιδώρου

Εσθονία. Το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισσιδώρου στην Valga.

Το απόγευμα μετά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Pärnu παρακολούθησε συναυλία κλασικής μουσικής που διοργανώθηκε προς τιμήν του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.

Ο μαέστρος Neeme Järvi ετοίμασε ένα όμορφο και εορταστικό πρόγραμμα για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη. Η συναυλία ξεκίνησε με ένα νέο κομμάτι που δημιούργησε ο Madis Järvi ειδικά για την επίσκεψη του Πατριάρχη «Εορταστική μουσική για τον Βαρθολομαίο» για τρομπέτα, τυμπάνο, και ορχήστρα εγχόρδων. Στη συναυλία παρουσιάστηκαν επίσης μουσικά έργα των Eller, Hayden, Bizet, Tubina, Grieg, Schuberth, Sibelius και άλλων, ερμηνευμένα από την ορχήστρα της πόλης Pärnu υπό τη διεύθυνση του Neeme Järvi. Σολίστ ήταν ο Chris Sommer στην τρομπέτα και ο Jaan Ots στο πιάνο. Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού Μεταμόρφωσης Pärnu.

Φωτό: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατά την επίσκεψή του στην Ορθόδοξη Κοινότητα στο νησί Hiiumaa, της Εσθονίας / Νίκος Παπαχρήστου 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων