25/11/2023 29/02/2024 Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επέστρεψε με την συνοδεία του στην Πόλη το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023, μετά την τριήμερη επίσκεψή του στη Νάπολη της Ιταλίας. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε την εναρκτήρια ομιλία των εργασιών του θεολογικού Συνεδρίου “La Liturgia segno del cammino di unita’...
25 Νοεμβρίου, 2023 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 29/02/2024 - 17:54

Η τελευταία ημέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Νάπολη της Ιταλίας

Διαδώστε:
Η τελευταία ημέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Νάπολη της Ιταλίας

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επέστρεψε με την συνοδεία του στην Πόλη το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023, μετά την τριήμερη επίσκεψή του στη Νάπολη της Ιταλίας.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε την εναρκτήρια ομιλία των εργασιών του θεολογικού Συνεδρίου “La Liturgia segno del cammino di unita’ nella Chiesa sinodale”.

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια της συνοδικότητας στην Εκκλησία, και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στην αρχαία λειτουργική παράδοση, που ισχύει στην Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι αδύνατο να τελείται η Λειτουργία χωρίς τον λαό, όπως, εξίσου, αδύνατο είναι και να τελείται χωρίς τον ιερέα.

«Έτσι, η Λειτουργία διδάσκει την αληθινή σχέση μεταξύ ατόμου και κοινότητας, μεταξύ κάθε μέλους και ολόκληρου του σώματος», επεσήμανε.

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου, που έθεσαν στο επίκεντρο της συζητήσεως, «τη δύναμη του χαρίσματος της ενότητος, που εκφράζεται μέσω της Λειτουργίας, του Τριαδικού Μυστηρίου και της Συνοδικότητος, αλλά και στην πορεία που ακολουθούν οι Εκκλησίες μας για να αποκαταστήσουν την ορατή ενότητα του Σώματος του Χριστού, υπό το φως της ιστορίας που έζησαν μαζί οι Εκκλησίες και οι λαοί της Μεσογείου στο πέρασμα των αιώνων».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε το Benevento όπου προσκύνησε το λείψανο του Αγίου Βαρθολομαίου στον ομώνυμο Ναό και στη συνέχεια την κωμόπολη Ariano Irpino, γενέτειρα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου των εν τη Πόλει ΡΚαθολικών Massimiliano Palinuro, ο οποίος συνόδευσε τον Πατριάρχη στην επίσκεψή του αυτή στη Νεάπολη.

Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία του με τον Επίσκοπο Massimiliano, στην ευγένεια, στα χαρίσματα και την ανοικτότητα του χαρακτήρα του, καθώς και στην αφοσιωμένη διακονία του υπέρ των Ρκαθολικών πιστών της Σμύρνης, αργότερα της Τραπεζούντας και σήμερα της Πόλεως.

Αυτός ήταν και ο λόγος, που, όπως είπε, θέλησε πριν την επιστροφή του στην Πόλη, να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του ΡΚαθολικού Επισκόπου, προκειμένου να τον τιμήσει με αυτόν τον τρόπο ενώπιον των συμπολιτών του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων