24/03/2024 24/03/2024 Εικοσιπενταμελής όμιλος μαθητών και Καθηγητών από το 2ο Γενικό Λύκειο Πυλαίας Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, συνοδευόμενος από την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Ιωάννα Κλιάρη. Οι μαθητές, οι οποίοι συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πατριαρχικού Ιδρύματος “Παλαιογραφία, το ταξίδι της γραφής”, με έμπνευση από χάρτες της Θεολογικής...
24 Μαρτίου, 2024 - 11:15

Μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Πυλαίας στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Πυλαίας στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Εικοσιπενταμελής όμιλος μαθητών και Καθηγητών από το 2ο Γενικό Λύκειο Πυλαίας Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, συνοδευόμενος από την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Ιωάννα Κλιάρη.

Οι μαθητές, οι οποίοι συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πατριαρχικού Ιδρύματος “Παλαιογραφία, το ταξίδι της γραφής”, με έμπνευση από χάρτες της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ, Σεπτέμβριος 2023), αφού εκκλησιάστηκαν στο ναΰδριο της Σχολής, έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, στο Μέγα Συνοδικό, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους απηύθυνε πατρικές συμβουλές για τις σπουδές και εν γένει για τη ζωή τους, ενώ τόνισε την έντονη και ελπιδοφόρα δραστηριότητα του Πατριαρχικού Ιδρύματος στον τομέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατά τα τελευταία έτη.

Οι μαθητές προσέφεραν ως δώρο στον Καθηγούμενο, συναφές προς την ενασχόλησή τους, έναν χειρόγραφο χάρτη της Χάλκης με επίκεντρο την Θεολογική Σχολή στον Λόφο της Ελπίδος.
Στη συνέχεια, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο της Αγίας Τριάδος, και στην πλούσια Βιβλιοθήκη της Σχολής, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία της και είδαν από κοντά ορισμένους παλαιτύπους χάρτες που φυλάσσονται σε αυτήν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων