25/11/2021 25/11/2021 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, τον Σύλλογο Ιμβρίων στη Νέα Σμύρνη όπου τον υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης. Στον Σύλλογο, δεκάδες Ίμβριοι, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Παναγιώτατο. Eμφανώς συγκινημένος o Οικουμενικός Πατριάρχης, στην προσφώνησή του εξέφρασε την χαρά...
25 Νοεμβρίου, 2021 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2021 - 19:27

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Σύλλογο Ιμβρίων Νέας Σμύρνης

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Σύλλογο Ιμβρίων Νέας Σμύρνης

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, τον Σύλλογο Ιμβρίων στη Νέα Σμύρνη όπου τον υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης.

Στον Σύλλογο, δεκάδες Ίμβριοι, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Παναγιώτατο. Eμφανώς συγκινημένος o Οικουμενικός Πατριάρχης, στην προσφώνησή του εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται ξανά στον δραστήριο Σύλλογο, μαζί με τους συμπατριώτες του, αυτή τη φορά για να γιορτάσει τα 30 χρόνια Πατριαρχίας του και τα 30 χρόνια ιεροσύνης.

Ο Σύλλογος Ιμβρίων έχει 5.000 εγγεγραμμένα μέλη και αποτελεί το πολυπληθέστερο σωματείο των Ιμβρίων παγκοσμίως. Το όραμα του Συλλόγου Ιμβρίων, όπως και όλων των Ιμβριακών Σωματείων απανταχού της γης, είναι η ειρηνική συνύπαρξη των αυτοχθόνων Ιμβρίων με τους εποίκους άλλων εθνοτήτων, η δημιουργική τους παρουσία στην πατρίδα τους και η προστασία και διατήρηση της ιδιαίτερης ταυτότητας και της πολιτιστικής τους κληρονομιάς που επιβιώνει εδώ και 2.500 χρόνια.

Φωτογραφίες: Ελένη Γρηγοριάδου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων