25/12/2023 25/12/2023 Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 24 Δεκεμβρίου 2023, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. κ. Αλέξανδρος, τον οποίο μετά την Απόλυση χειροθέτησε σε Μ. Αρχιδιάκονο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Εκκλησιάστηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος...
25 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2023 - 18:56

Παραμονή Χριστουγέννων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Παραμονή Χριστουγέννων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 24 Δεκεμβρίου 2023, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. κ. Αλέξανδρος, τον οποίο μετά την Απόλυση χειροθέτησε σε Μ. Αρχιδιάκονο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, ο Θεοφιλ. εψηφισμένος Μητροπολίτης Σελευκείας κ. Θεόδωρος, η οικογένεια του νέου Μ. Αρχιδιακόνου, πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Επίσης την παραμονή των Χριστουγέννων, τα παραδοσιακά κάλαντα έψαλαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη, νέοι και νέες της Ομογένειας από τον Μορφωτικό και Καλλιτεχνικό Σύνδεσμο Φερίκιοϊ – ΕΡ.Θ.Ο., αλλά και Καθηγητές και μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου και της Ζαππείου Σχολής.

Ο Παναγιώτατος στην ομιλία του προς την νεολαία της Ρωμιοσύνης, αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης των παραδόσεων του Γένους μας, μίλησε για την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης λαών και θρησκειών, της αλληλεγγύης και του διαλόγου, και ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και μία καρποφόρο και ειρηνική νέα χρονιά, κατά την οποία να επικρατήσει η ειρήνη στους δοκιμαζόμενους Αγίους Τόπους και την πολύπαθη Ουκρανία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον Μ. Εσπερινό των Χριστουγέννων, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουϊνέας κ. Γεωργίου, του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Μητροπολίτου Σελευκείας, του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, και Αγιορειτών πατέρων, του Πρέσβη κ. Κωνσταντίνου Κούτρα, Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στην Πόλη και πλήθους πιστών.

Ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της καθιερωμένης Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, κατά την οποία τέλεσε την εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλ. Εψηφισμένου Μητροπολίτου Σελευκείας κ. Θεοδώρου και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του νέου Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Διακόνου κ. Βοσπορίου Μαγκαφά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθέτησε τον νέο Πρεσβύτερο σε Αρχιμανδρίτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία από τον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι:

Περισσότερες φωτογραφίες από τον φακό του Νίκου Παπαχρήστου:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων