09/11/2023 09/11/2023 Τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός Αγίου Αντώνιου Αριδαίας στην Κωνσταντινούπολη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Οι προσκυνητές επισκέφτηκαν τα μεγάλα θρησκευτικά μνημεία της Πόλεως με κορυφαίο αυτών το προσκύνημα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και την συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Νίκανδρος Πρίτσκας,...
09 Νοεμβρίου, 2023 - 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 20:55

Προσκυνητές από τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αριδαίας στο Φανάρι

Διαδώστε:
Προσκυνητές από τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αριδαίας στο Φανάρι

Τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός Αγίου Αντώνιου Αριδαίας στην Κωνσταντινούπολη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Οι προσκυνητές επισκέφτηκαν τα μεγάλα θρησκευτικά μνημεία της Πόλεως με κορυφαίο αυτών το προσκύνημα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και την συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Νίκανδρος Πρίτσκας, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, προσφωνώντας τον Παναγιώτατο τόνισε την πνευματική εξάρτηση των Νέων Χωρών μετά του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει στην Εκκλησία του Χριστού ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Παναγιώτατος αντιφωνώντας, ευλόγησε τον όμιλο των προσκυνητών, αναφέροντας πως αποτελεί σημαντικό γεγονός για το Φανάρι η έλευση προσκυνητών από την Ελλάδα και κυρίως από τις Νέες χώρες, οι οποίες υπάγονται κανονικά και πνευματικά στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία.

Κλείνοντας τον λόγο του, εξήρε την προσωπικότητα και τα πνευματικά χαρίσματα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ιδιωτική ακρόαση τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νίκανδρο Πρίτσκα, κατά την διάρκεια της οποίας προσέφερε ευλογίες για το σύνολο των προσκυνητών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων