09/11/2023 09/11/2023 Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος. Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νικηφόρο, και άλλους κληρικούς της Επαρχίας του, και τους Εντιμ. κυρίους Αθανάσιο Καββαδά και Χαράλαμπο Καλό, Βουλευτή και Δήμαρχο Λευκάδος αντίστοιχα,...
09 Νοεμβρίου, 2023 - 18:23
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 18:02

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης

Διαδώστε:
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νικηφόρο, και άλλους κληρικούς της Επαρχίας του, και τους Εντιμ. κυρίους Αθανάσιο Καββαδά και Χαράλαμπο Καλό, Βουλευτή και Δήμαρχο Λευκάδος αντίστοιχα, Διονύσιο Στανίτσα, Δήμαρχο Ιθάκης, και συνεργάτες αυτών.

Ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης, εξέφρασε τον σεβασμό του ιδίου και του ποιμνίου του προς την Μητέρα Εκκλησία, και, μαζί με τον Ηγούμενο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απηύθυνε πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την Μητρόπολή του για να προστεί της πανηγύρεως της Μονής, κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος, καθώς και τους δήμους Λευκάδος και Ιθάκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Θεόφιλο και τους συνοδούς του για την ευγενική πρόσκληση, την οποία και απεδέχθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχου σε αυτή την Ι. Μητρόπολη των Επτανήσων.

 

  

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων