12/09/2023 12/09/2023 Στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της έκθεσης “Χάλκη Βυζαντίδος Κόρη” από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, εκπρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Πρόεδρο...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 16:21

Τα εγκαίνια της έκθεσης “Χάλκη Βυζαντίδος Κόρη” στη ΔΕΘ

Διαδώστε:
Τα εγκαίνια της έκθεσης “Χάλκη Βυζαντίδος Κόρη” στη ΔΕΘ

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της έκθεσης “Χάλκη Βυζαντίδος Κόρη” από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, εκπρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελεήμονα Φιλιππίδη.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των πολλών επισκεπτών στους χώρους της Έκθεσης, και ακολούθως σχετική ενημερωτική εσπερίδα, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Καθηγούμενος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου, ο Δήμαρχος της πόλης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης και Προέδρου της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Συμεών Πασχαλίδης, Καθηγητής του ΑΠΘ, ενώ σχετικώς ομίλησαν οι Βυζαντινολόγοι Μαρία Λεοντσίνη, Κύρια Ερευνήτρια του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, για την συλλογή χαρτών της Σχολής, και Φλώρα Καραγιάννη, Διευθύντρια του ΕΚΒΜΜ, για τη σχέση Κωνσταντινουπόλεως και Θεσσαλονίκης.
Παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων και Μιλήτου κ. Απόστολος, Καθηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Αγίας Αναστασίας Χαλκιδικής, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Σκήτης Βερροίας Αρχιμ. Πορφύριος Προδρομίτης με μέλη της περί αυτόν αδελφότητος, κληρικοί, απόφοιτοι της Σχολής, Άρχοντες Οφικκιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, εκπρόσωποι των Αρχών και φορέων, Καθηγητές του ΑΠΘ, καθώς και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο εκ των αποφοίτων της Σχολής Άρχων κ. Γεώργιος Ξεινός, κατέκλεισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για αυτές τις διοργανώσεις σε συνεργασία με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, προς την οποία εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Συλλόγου και της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης.
      
Φωτογραφίες: Κώστας Τζιβανίδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων