15/05/2023 15/05/2023 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, τον Πρωτοσύγκελλό του, Πανοσιολ. κ. Θεόδωρο, Καθηγητή της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο οποίος του προσέφερε το πρώτο αντίτυπο του νέου του βιβλίου με τίτλο, “Η Αναδιοργάνωσις της Γεροντικής Μητροπόλεως Εφέσσου – Το Εφεσιακόν ή Κυδωνιακόν Μητροπολιτικόν Ζήτημα (1905-1908)”. Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον...
15 Μαΐου, 2023 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 8:20

Το νέο του βιβλίο προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μ. Πρωτοσύγκελλος

Διαδώστε:
Το νέο του βιβλίο προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μ. Πρωτοσύγκελλος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, τον Πρωτοσύγκελλό του, Πανοσιολ. κ. Θεόδωρο, Καθηγητή της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο οποίος του προσέφερε το πρώτο αντίτυπο του νέου του βιβλίου με τίτλο, “Η Αναδιοργάνωσις της Γεροντικής Μητροπόλεως Εφέσσου – Το Εφεσιακόν ή Κυδωνιακόν Μητροπολιτικόν Ζήτημα (1905-1908)”.

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον Μ. Πρωτοσύγκελλό για το νέο πόνημά του, καρπό επισταμένης μελέτης, αλλά και για το σύνολο του συγγραφικού έργου του.

O Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τη μνήμη των προκατόχων του Γερμανού Δ´ και Γερμανού Ε´

Επί τη μνήμη του Αγίου Γερμανού, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ο Πατριάρχης μετέβη:

α) στην Ι. Μονή Βαλουκλή όπου τέλεσε Τρισάγιο στον Τάφο του Πατριάρχου Γερμανού Δ’, ιδρυτού της Ι. Θεολογικής Σχολής Χάλκης,

και β) στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδας Χαλκηδόνας, στην αυλή του οποίου αναπαύεται ο Πατριάρχης Γερμανός ο Ε’, και εδεήθη επίσης για την ανάπαυση της ψυχής του.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων