09/03/2024 09/03/2024 Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τελέστηκε το Ψυχοσάββατο, 9 Μαρτίου 2024, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη υπό του Καθηγουμένου το νενομισμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων Ορθοδόξων Χριστιανών. Ακολούθως, ο Καθηγούμενος...
09 Μαρτίου, 2024 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2024 - 15:03

Το Ψυχοσάββατο στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Το Ψυχοσάββατο στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τελέστηκε το Ψυχοσάββατο, 9 Μαρτίου 2024, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη υπό του Καθηγουμένου το νενομισμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων Ορθοδόξων Χριστιανών. Ακολούθως, ο Καθηγούμενος τέλεσε νεκρώσιμο τρισάγιο στο όπισθεν του ναϋδρίου κοιμητήριο της Σχολής, υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων ιδρυτών, Εφόρων, Σχολαρχών, Καθηγητών και αποφοίτων αυτής, καθώς και των ενταφιασμένων εκεί Πατριαρχών.

Κατόπιν, ο Καθηγούμενος υποδέχθηκε στο ναΰδριο της Αγίας Τριάδος τεσσαρακονταμελή όμιλο Καθηγητών και μαθητών από το 1ο Γενικό Λύκειο Φλωρίνης, τους οποίους καλωσόρισε στην Θεολογική Σχολή, αναφερόμενος στην ιστορία και την προσφορά της στην Εκκλησία και το Γένος. Οι Καθηγητές και οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη συνέχεια στις αίθουσες διδασκαλίας, το Μέγα Συνοδικό και την ιστορική Βιβλιοθήκη της Σχολής.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων