07/07/2020 07/07/2020 Η χρήση βωμολοχίας στον προφορικό και γραπτό λόγο καταστρέφει τη δομή της σκέψης και το αξιακό σύστημα ενός ανθρώπου,, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, του Πατριαρχείου Μόσχας. Ο Αλεξάντερ Σιπκόφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Spas αναφέρθηκε στη βωμολοχία ως κοινωνικό φαινόμενο. Υπενθύμισε μάλιστα, ότι...
07 Ιουλίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 8:01

Κάθε λέξη μας συνδέει με τις ιστορικές μας ρίζες

Διαδώστε:
Κάθε λέξη μας συνδέει με τις ιστορικές μας ρίζες

Η χρήση βωμολοχίας στον προφορικό και γραπτό λόγο καταστρέφει τη δομή της σκέψης και το αξιακό σύστημα ενός ανθρώπου,, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Αλεξάντερ Σιπκόφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Spas αναφέρθηκε στη βωμολοχία ως κοινωνικό φαινόμενο. Υπενθύμισε μάλιστα, ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη διατάξει την προετοιμασία νομοθετικής ρύθμισης που θα διαμορφώνει την ρωσική λόγια γλώσσα. “Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αρχή μιας συζήτησης σχετικά με τον ρόλο της γλώσσας στην εθνογένεση του ρωσικού λαού”, δήλωσε ο κ. Σιπκόφ.
Κατά τη γνώμη του, η δημιουργία μιας τέτοιας ρύθμισης θα προκαλέσει δημόσια συζήτηση σχετικά με τις έννοιες, την ορθογραφία και τα σημεία στίξης της ρωσικής γλώσσας. Ο αναλυτής υπενθύμισε την ύπαρξη αντίθετων απόψεων σχετικά με το ζήτημα της γλωσσικής ανάπτυξης μεταξύ φιλολόγων-μελετητών. Η παραδοσιακή προσέγγιση προτείνει τη διατήρηση ιστορικών κανόνων. Ταυτόχρονα, προτάσεις για τη ριζική απλοποίηση της ρωσικής γλώσσας ακούγονται όλο και περισσότερο .

“Η διατήρηση των παραδοσιακών κανόνων ορθογραφίας, στίξης και εκφοράς του λόγου, ήχου επιτρέπει, στο επίπεδο της γλώσσας, να διατηρήσει η κάθε λέξη τη σύνδεσή της με την ιστορία και τον πολιτισμό των ανθρώπων της” υπογράμμισε ο κ. Σιπκόφ, υπογραμμίζοντας ότι «εγκαταλείποντας την αρχική ορθογραφία, κόβουμε τους δεσμούς με τις ιστορικές μας ρίζες».

Η βλασφημία επηρεάζει επίσης τη δομή της γλώσσας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Εκκλησίας, κάθε άτομο έχει ένα υποσυνείδητο συναίσθημα ότι η βλασφημία είναι ένα καταστρεπτικό φαινόμενο του οποίου ο στόχος είναι να υποτιμήσει. Αυτή η αίσθηση είναι εγγενής στον άνθρωπο με τον ίδιο τρόπο όπως το αίσθημα του σωστού και του λάθους, του αγνού και του ακάθαρτου.
Ο κ. Σιπκόφ υπογραμμίζει ότι η χρήση της βωμολοχίας είναι ένδειξη αδυναμίας και όχι δύναμης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων