24/05/2024 24/05/2024 Ο Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νήφωνος Β΄, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στο Τίργκου Ζίου της Ρουμανίας. «Σήμερα συμπληρώνονται 14 χρόνια από τότε που έθεσα τον θεμέλιο λίθο αυτού του Ιερού Ναού, μια περίοδος μόχθου, και εργατικής προσπάθειας», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. «Αυτός ο οίκος του Θεού είναι η φιλόξενη...
24 Μαΐου, 2024 - 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2024 - 14:52

Ο Μητροπολίτης Ολτενίας τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νήφωνος στο Τίργκου Ζίου της Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ολτενίας τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νήφωνος στο Τίργκου Ζίου της Ρουμανίας

Ο Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νήφωνος Β΄, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στο Τίργκου Ζίου της Ρουμανίας. «Σήμερα συμπληρώνονται 14 χρόνια από τότε που έθεσα τον θεμέλιο λίθο αυτού του Ιερού Ναού, μια περίοδος μόχθου, και εργατικής προσπάθειας», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

«Αυτός ο οίκος του Θεού είναι η φιλόξενη κατοικία όλων των πιστών. Στην εκκλησία, αν ερχόμαστε με πίστη, θα έχουμε τις προσευχές μας απαντημένες γιατί ο Θεός είναι μαζί μας μέχρι το τέλος του χρόνου», υπογράμμισε.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου και της μητέρας του Ελένης στην ιστορία του Χριστιανισμού.

«Η πίστη μας είναι αποστολική. Δεν λάβαμε τη διδασκαλία αργά στην ιστορία, αλλά τη λάβαμε από τους Αγίους Αποστόλους. Οι Άγιοι Αυτοκράτορες πίστευαν αληθινά, ήταν ευλογημένοι από τον Θεό και ταυτόχρονα υπερασπιστές της προγονικής μας πίστης», τόνισε.

«Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη υπογράφοντας ένα διάταγμα ενέκριναν ότι η θρησκεία μας έπρεπε να είναι ελεύθερη σε όλη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Έκτοτε χτίστηκαν εκκλησίες, οι Χριστιανοί έπαψαν να διώκονται και πλέον μπορούσαν να δοξάζουν τον Θεό στις εκκλησίες», είπε ο Μητροπολίτης Ολτενίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προχώρησε σε βραβεύσεις όλων όσοι συμμετείχαν στην ολοκλήρωση των εργασιών του Ιερού Ναού. Ακόμη βραβεύτηκε ο Marcel Laurențiu Romanescu, δήμαρχος της περιοχής Τίργκου Ζίου με τον Σταυρό του Αγίου Νικοδήμου.

 

  

Πηγή: mitropoliaolteniei

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων