18/06/2022 18/06/2022 Στο πλαίσιο φιλανθρωπικών και πολιτιστικών δράσεων, η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής και μαραθώνιο πολιτιστικό φεστιβάλ με καλλιτεχνικές δημιουργίες παιδιών και μαθητών φέρνοντας  μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στον Σωτήρα Χριστό. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Φοιτητές του Τμήματος Ιεράς Τέχνης της Θεολογικής Σχολής Άλμπα Ιούλια εξέθεσαν τα έργα τους Φοιτητές του Τμήματος Ιερής Τέχνης...
18 Ιουνίου, 2022 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2022 - 21:48

Παιδιά και μαθητές αποτυπώνουν τον Σωτήρα Χριστό

Διαδώστε:
Παιδιά και μαθητές αποτυπώνουν τον Σωτήρα Χριστό

Στο πλαίσιο φιλανθρωπικών και πολιτιστικών δράσεων, η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής και μαραθώνιο πολιτιστικό φεστιβάλ με καλλιτεχνικές δημιουργίες παιδιών και μαθητών φέρνοντας  μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στον Σωτήρα Χριστό.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

  • Φοιτητές του Τμήματος Ιεράς Τέχνης της Θεολογικής Σχολής Άλμπα Ιούλια εξέθεσαν τα έργα τους

Φοιτητές του Τμήματος Ιερής Τέχνης της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στην Άλμπα Ιούλια εξέθεσαν τα έργα τους με τίτλο “Το Βυζάντιο”, την Πέμπτη, στο Μουσείο της Εικόνας και του Παλαιού Βιβλίου, “Museikon”, στην Άλμπα Ιούλια.

Τα καλλιτεχνικά έργα, αντίστοιχα, τα εικονογραφικά αρχέτυπα, έγιναν ψηφιδωτά με την καθοδήγηση του ακαδημαϊκού Sorin Albu, στο Πανεπιστήμιο Τέχνης και Σχεδίου στο Cluj-Napoca και στη Σχολή Ορθόδοξης Θεολογίας στην Alba Iulia.

«Τα έργα που έγιναν είναι εικόνες-σύμβολα εξαιρετικής δύναμης που προορίζονται να συγκεντρώσουν γύρω τους, όπως οι μέλισσες σε μια κυψέλη, τους ανθρώπους γύρω από τον Σωτήρα Ιησού Χριστό», είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Η έκθεση είναι ανοιχτή έως τα μέσα Ιουλίου φέτος.

  • Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας: Μαραθώνιο-πολιτιστικό και φιλανθρωπικό φεστιβάλ για παιδιά και νέους

Η Σχολική Επιθεώρηση της Κομητείας Σουτσεάβα, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου, μέσω των τομέων Εκπαιδευτικού-Θεολογικού, Πολιτιστικού και Μέσων και Επικοινωνίας, το Δημοτικό Θέατρο “Matei Vişniec” και το Monitorul de Suceava διοργανώνει, την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, το “Sânzienele copiilor”. Πρόκειται για ένα μαραθώνιο πολιτιστικό και φιλανθρωπικό φεστιβάλ για παιδιά και νέους.

Τα κεφάλαια, που θα συγκεντρωθούν από τις δραστηριότητες που αναλαμβάνονται, θα διατεθούν για να προσφερθούν σε μαθητές με υψηλές σχολικές επιδόσεις, που προέρχονται κυρίως από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ακόμη, με τα χρήματα αυτά τα υφελούμενα παιδιά θα μπορέσουν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές στην κατασκήνωση «Απερίσκεπτοι στο δρόμο προς τη γνώση».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες:

  • Την  φιλανθρωπική παράσταση “Sânzienele copiilor” με τη συμμετοχή ομάδων παιδιών και νέων από διάφορα σχολεία και εκπαιδευτικά κέντρα.
  • Την έκθεση ζωγραφικής “Παιδιά και Κεράσια του Μαΐου” , που έγινε από τα μέλη του εργαστηρίου ζωγραφικής ‘Ανθισμένα Φτερά” από το Ρανταούτσι. Τα έργα θα πουληθούν μέσω δημοπρασίας.
  • Την  φιλανθρωπική έκθεση βιβλίου της Θεολογικής Σχολής, η οποία θα περιλαμβάνει εκδόσεις από παιδιά, νέους και δασκάλους από τη Σουτσεάβα, που προσφέρονται από τους συγγραφείς για την υποστήριξη της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας.
  • Την έκθεση πολιτιστικών προϊόντων “Copil Omenia” – έκθεση με χειροποίητες δημιουργίες και πολιτιστικά προϊόντα που φτιάχνονται από παιδιά και νέους μεμονωμένα ή/και από ομάδες.

Η εγγραφή για τις δραστηριότητες γίνεται με τη συμπλήρωση της φόρμας που εκφράζει την πρόθεση / δέσμευση εθελοντισμού, έως τις 22 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη:

Η εν Ρουμανία Εκκλησία στον αγώνα για την πρόληψη εμπορίας ανθρώπων

Εκστρατεία Αιμοδοσίας από το Υπ. Εθνικής Αμύνης και το Πατριαρχείο Ρουμανίας

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Εκκλησία στο πλευρό των αγέννητων παιδιών

Πατριάρχης Ρουμανίας: Να προσευχόμαστε για την ενότητα της Εκκλησίας

Πατριάρχης Ρουμανίας: Η προσευχή είναι το πρώτο έργο της Εκκλησίας

Η εν Ρουμανία Εκκλησία αγκαλιάζει τα παιδιά

Φωτογραφία: Αρχιεπισκοπή Suceava και Radauti, Αρχιεπισκοπή Alba Iulia

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων