22/07/2020 22/07/2020 Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τουρισμού του Μαυροβουνίου απέρριψε την έφεση της ορθόδοξης εκκλησίας κατά της απόφασης απαγόρευσης κατασκευής μονής και της ξαφνικής κατεδάφισης του κοιτώνα αυτής κοντά στην παραθαλάσσια πόλη του Ούλτσινιε, ισχυριζόμενο ότι η κατεδάφιση του κτιρίου της Ιεράς Μονής του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ τον περασμένο μήνα υποστηρίζεται από τον νόμο. Υπενθυμίζουμε πως την...
22 Ιουλίου, 2020 - 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2020 - 15:32

Απορρίφθηκε η έφεση του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου

Διαδώστε:
Απορρίφθηκε η έφεση του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τουρισμού του Μαυροβουνίου απέρριψε την έφεση της ορθόδοξης εκκλησίας κατά της απόφασης απαγόρευσης κατασκευής μονής και της ξαφνικής κατεδάφισης του κοιτώνα αυτής κοντά στην παραθαλάσσια πόλη του Ούλτσινιε, ισχυριζόμενο ότι η κατεδάφιση του κτιρίου της Ιεράς Μονής του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ τον περασμένο μήνα υποστηρίζεται από τον νόμο.

Υπενθυμίζουμε πως την έφεση είχε καταθέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, χαρακτηρίζοντας ως έγκλημα κατά της εκκλησίας την κατεδάφιση αυτή και καταδικάζοντας τη σχετική απόφαση ως παράνομη. Οι αρχές, βέβαια, ισχυρίζονται ότι το μοναστήρι χτίστηκε παράνομα, παρά το γεγονός ότι η εκκλησία έχει πολλάκις καταθέσει ότι η δόμηση ήταν καθόλα νόμιμη.

Μαυροβούνιο: Εκβιασμοί, διώξεις και πολιτικό μάρκετινγκ

Για πολιτικό μάρκετινγκ ενόψει των εκλογών και νέους εκβιασμούς καταγγέλλει την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου η Ορθόδοξη Εκκλησία στην χώρα, μετά και τη νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση.

Το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παρά τις επιφυλάξεις που υπήρχαν αποδέχθηκε την πρόταση της κυβέρνησης για νέο διάλογο. Υπογραμμίζει ωστόσο ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης όχι μόνο δεν υπήρξε συζήτηση, αλλά αντιθέτως τέθηκαν νέα τελεσίγραφα στην Εκκλησία να συμμορφωθεί με τον νόμο, που υφαρπάζει την ορθόδοξη κληρονομιά και τα ιερά προσκυνήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων