18/04/2019 18/04/2019 Με συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε, κατά το διήμερο 13 & 14 Απριλίου, η 3η Ανοιξιάτικη γιορτή βιβλίου και δημιουργίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Κεραμεικό. Οι εκδηλώσεις του διημέρου, συνδιοργανώθηκαν από το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τις εκδόσεις «Εν Πλω», ενώ συμμετείχαν το Δημιουργικό εργαστήρι «hello...
18 Απριλίου, 2019 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2019 - 17:17

Μικροί και μεγάλοι στην Ανοιξιάτικη γιορτή βιβλίου

Διαδώστε:
Μικροί και μεγάλοι στην Ανοιξιάτικη γιορτή βιβλίου

Με συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε, κατά το διήμερο 13 & 14 Απριλίου, η 3η Ανοιξιάτικη γιορτή βιβλίου και δημιουργίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Κεραμεικό.

Οι εκδηλώσεις του διημέρου, συνδιοργανώθηκαν από το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τις εκδόσεις «Εν Πλω», ενώ συμμετείχαν το Δημιουργικό εργαστήρι «hello kids», οι εκδόσεις «Αρχονταρίκι», οι εκδόσεις «Γρηγόρη», θεατρικές ομάδες, ηθοποιοί και παιδαγωγοί.

 

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε τα εξής:

Το Σάββατο στις 11:30 πραγματοποιήθηκε η βράβευση του διαγωνισμού ψηφιακής φωτογραφίας για παιδιά και νέους με θέμα: «Ζω στην ενορία μου. Στιγμές και φιλίες…»
Γινόμαστε Αρχαιολόγοι για μια μέρα, ονομαζόταν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ομάδα Digit, που ταξίδεψαν από την Αρχαία Ολυμπία με την αρχαιολόγο του Digit, Έλενα Αλέξη και είναι κατάλληλο για παιδιά από 4 ετών. Οι μικροί αρχαιολόγοι ταξίδεψαν στον υπέροχο μαγικό κόσμο της αρχαιολογίας, γνώρισαν τις πρακτικές της ανασκαφής, ανέσκαψαν, έμαθαν την ιστορία των ευρημάτων τους, έγραψαν τα ημερολόγιά τους και ζωγράφισαν!

Στις 13:00 έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Το αλφαβητάρι του Ουρανού» των εκδόσεων Ψυχογιός, από τη συγγραφέα και εικονογράφο Πέγκυ Φούρκα.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Πίκο και Λόλα» από την ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι στις 16:00, που επαναλήφθηκε την Κυριακή, και η παρουσίαση του βιβλίου «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» της Φίλιας Δενδρινού στις 18:00

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 19:30 παρουσιάστηκε το βιβλίο «Για το Δόγμα και τη Λατρεία» του δρ Θεολογίας Σωτήρη Κόλλια, από τις εκδόσεις Γρηγόρη. Για το βιβλίο μίλησαν ο Δρ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Επ. Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και ο Πρωτ. Χριστόδουλος Μπίθας, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου, Θεολόγος – Συγγραφέας.

Το μεσημέρι της Κυριακής στις 13:00 η συγγραφέας Εύη Γεροκώστα αφηγήθηκε την ιστορία του Ασφοντυλίτη που κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Ακολούθησε Θεατρικό Παιχνίδι με την εμψυχώτρια Θάλεια Καλλιαντά.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης κυρού Παύλου στα πλαίσια της οποίας παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ηλία Λιαμή «Άκουσε καλό μου παιδί», με διδαχές του μακαριστού επισκόπου, από τις εκδόσεις Αρχονταρίκι. Για το βιβλίο και για το πρόσωπο του Μακαριστού μίλησαν ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος και ο συγγραφέας, ενώ προβλήθηκαν και δύο σχετικά βίντεο.

Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου οι μικροί μας φίλοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πρωτότυπο εργαστήρι αρχαιολογίας ή να συμμετέχουν σε εργαστήρια κατασκευής πασχαλινής λαμπάδας, decoupage και να κατασκευάσουν πασχαλιάτικα διακοσμητικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων