07/10/2021 07/10/2021 Στην τεράστια κοινή ιστορία που έχουν μοιραστεί η Ελλάδα κι η Αίγυπτος αναφέρθηκε ο Διευθυντής της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, Δρ Μουστάφα Ελ Φέκι, υποδεχόμενος χθες στην Αλεξάνδρεια τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, Νίκο Γαριλίδη. Ο κ. Φέκι τόνισε πως «η καλύτερη απόδειξη για την κοινή ιστορική πορεία των δύο χωρών είναι η Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη» και αναφέρθηκε...
07 Οκτωβρίου, 2021 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2021 - 13:38

Συνάντηση Διευθυντή Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας με τον Έλληνα Πρέσβη

Διαδώστε:
Συνάντηση Διευθυντή Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας με τον Έλληνα Πρέσβη

Στην τεράστια κοινή ιστορία που έχουν μοιραστεί η Ελλάδα κι η Αίγυπτος αναφέρθηκε ο Διευθυντής της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, Δρ Μουστάφα Ελ Φέκι, υποδεχόμενος χθες στην Αλεξάνδρεια τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, Νίκο Γαριλίδη. Ο κ. Φέκι τόνισε πως «η καλύτερη απόδειξη για την κοινή ιστορική πορεία των δύο χωρών είναι η Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη» και αναφέρθηκε στις μακραίωνες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που υπήρξαν πάντοτε καλές, θυμίζοντας την ιστορική επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο αείμνηστος Αιγύπτιος Πρόεδρος Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ.

Ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας εξέφρασε τη χαρά του να υποδέχεται τον Έλληνα Πρέσβη, με αφορμή το μεγάλο γεγονός της ολοκλήρωσης του έργου αποκατάστασης εκατό εκ των παλαιοτέρων χειρογράφων του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Γαριλίδης εξέφρασε την επιθυμία του για την ενίσχυση της συνεργασίας με τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Μίλησε, επίσης, για τη δεκαετία του ’50 του περασμένου αιώνα, όταν ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων βρισκόταν στην Αίγυπτο και την Αλεξάνδρεια ιδιαίτερα.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρέσβης ανέφερε στον Δ/ντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας ότι έζησε μέρος της παιδικής του ηλικίας στο Πορτ Σαΐντ, όταν ο πατέρας και ο παππούς του δούλευαν στη Διώρυγα του Σουέζ πριν μετακομίσουν στο Κάιρο.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δρ Ελ Φέκι πρόσφερε ως αναμνηστικό της συνάντησής τους στον Έλληνα πρέσβη δώρο μία σπάνια έκδοση με «Πολύτιμα χειρόγραφα», όπως είναι και ο τίτλος του βιβλίου, που επιμελήθηκαν οι υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Φωτογραφία: Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

Πληροφορίες: ekalexandria.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων