14/09/2020 14/09/2020 Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η παρηγοριά της οικουμένης και ιδιαιτέρως της Ελλάδας μας. Και μόνον η θέα της Τιμίας Ζώνης Της, προκαλεί συναισθήματα χαράς, έντονα σκιρτήματα καρδιάς, απεσταλμένες ανάσες οξυγόνου και σαν να στέλνει την σίγουρη ελπίδα η Παναγία από τον Άθωνα ότι όλα θα περάσουν και όλα θα εξελιχθούν ευλογημένα και καλά για την...
14 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2020 - 11:28

Η πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η παρηγοριά της οικουμένης και ιδιαιτέρως της Ελλάδας μας. Και μόνον η θέα της Τιμίας Ζώνης Της, προκαλεί συναισθήματα χαράς, έντονα σκιρτήματα καρδιάς, απεσταλμένες ανάσες οξυγόνου και σαν να στέλνει την σίγουρη ελπίδα η Παναγία από τον Άθωνα ότι όλα θα περάσουν και όλα θα εξελιχθούν ευλογημένα και καλά για την πατρίδα και τον κόσμο μας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια αγρύπνησαν καθόλη τη διάρκεια της νυχτός (12ης – 13ης Σεπτεμβρίου) στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για την εορτή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή. Της Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Γέροντα Εφραίμ, ιερείς, ιερομόναχους και διακόνους. Στον δεξιό χορό τους ύμνους απέδωσαν ο Γέρων Αντύπας και η συνοδεία του, ενώ από τον αριστερό χορό ο Γέρων Δαμασκηνος και επίσης η συνοδεία του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ήταν φέτος προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, ώστε να προεξάρχει στις πανηγυρικές ακολουθίες και την πανηγυρική αγρυπνία για την εορτή της Τιμίας Ζώνης και ο οποίος εχθές Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Παραμυθίας. Λίγο πριν την απόλυση, ο Ποιμενάρχης της Κορίνθου προσευχήθηκε γονατιστός ενώπιον της Ιεράς Εικόνος παρακαλώντας με θέρμη για τον τερματισμό της πανδημίας του κορονοϊου και την εξάλειψη του από την Ελλάδα και ολόκληρη την οικουμένη. Να σημειωθεί ότι στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου καθημερινά πριν την απόλυση σε κάθε Θεία Λειτουργία γίνεται ανάγνωση της ευχής για τον τερματισμό της πανδημίας του COVID-19.

Αργότερα, εχθές, παραμονή της εορτής, μετά την Θ´ ώρα, εξήλθε η Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου από το Ιερό Βήμα για την πανηγυρική αγρυπνία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου, παρουσία του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ, ιερέων, ιερομονάχων και διακόνων. Στη συνέχεια, τελέστηκε ο μικρός εσπερινός.

Ήδη, από την εσπέρα της 11ης Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών στο Βατοπαίδι, πραγματοποιήθηκε η θερμή υποδοχή του Μητροπολίτου, όπου ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός στην είσοδο της Μονής από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και την αδελφότητα. Στη συνέχεια με πομπή μετέβησαν στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

Παρακολουθήστε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου Παϊσίου Βατοπαιδινού, που τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο κατά την αγρυπνία της εορτής της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (2020).

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις Ιερές ακολουθίες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου

Το Βατοπαίδι χαίρει για την υπέρλαμπρη πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης – Η υποδοχή του Μητροπολίτου Κορίνθου

Εξήλθε η Τιμία Ζώνη για την πανήγυρη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Γονατιστός και προσευχόμενος ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Όλη τη νύχτα για την Παναγία έως αργά το πρωινό

Εις Πρεσβύτερον χειροτονία Ιεροδιακόνου Παϊσίου Βατοπαιδινού

ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ: Ομιλίες στο Συνοδικό για την αγάπη της Κυρίας Θεοτόκου

Στιγμές από την Ιερά Αγρυπνία της Τιμίας Ζώνης στο Βατοπαίδι

Ασπαζόμενοι την Τιμία Ζώνη, ασπαζόμαστε την Θεοτόκον και Μητέρα μας

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων