19/11/2020 19/11/2020 Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εισήχθη σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του. “Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε”, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος...
19 Νοεμβρίου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2020 - 17:19

Στον Ευαγγελισμό ο Αρχιεπίσκοπος με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού

Διαδώστε:
Στον Ευαγγελισμό ο Αρχιεπίσκοπος με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού

Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εισήχθη σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του. “Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε”, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του. Με τον Αρχιεπίσκοπο επικοινώνησαν τηλεφωνικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η Κυβέρνηση έστειλε τις ευχές της μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση έστειλε και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’. 

ΔΕΙΤΕ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ: «Η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου κρίνεται σταθερή αυτήν τη στιγμή»

 

 

Η επίσημη ενημέρωση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του νοσοκομείου ο Μακαριώτατος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Αναλυτικά αναφέρει:

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπισκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, εισήχθη σήμερα στις 07:40 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου υποβάλλεται και σε εξετάσεις. Σύντομα θα ακολουθήσει ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του».

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, εμώ υπογράμμισε την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Υπενθυμίζεται πως στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται από την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Χάρης Κονιδάρης: Καθαρά για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο

Καθαρά για προληπτικούς λόγους εισήχθη στο νοσοκομείο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης.

Όπως τόνισε κ. Κονιδάρης ο Μακαριώτατος εισήχθη στο νοσοκομείο πριν λίγο ενώ τόνισε προς όλους από την πρώτη στιγμή πως πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε υποβληθεί σε μοριακό τέστ τη Δευτέρα, όπως τόνισε ο κ. Κονιδάρης, τα αποτελέσματα βγήκαν χθες και έτσι οι ιατροί έκριναν για καθαρά προληπτικούς λόγους πως θα πρέπει να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Κονιδάρης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα πράγματα είναι πολύ καλά. Αποφασίστηκε από τους θεράποντες ιατρούς του αρχιεπισκόπου με τη συνδρομή του κ. Τσιόδρα, να εισαχθεί ο αρχιεπίσκοπος σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για καθαρά προληπτικούς λόγους. Τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει είναι πολύ ήπια και η κατάστασή του είναι πολύ καλή. Υπεβλήθη στις τρίτες μοριακές εξετάσεις το βράδυ της Δευτέρας, πήρε τα αποτελέσματα την Τρίτη και αποφασίστηκε εχθές η εισαγωγή του καθώς παρουσίασε ένα πυρετό 37,7. Εκρίθη σκόπιμο να κινηθούμε προληπτικά για αυτό και έγινε η εισαγωγή σήμερα το πρωί. Δεν είχε συμπτώματα τη Δευτέρα, έκανε τις προγραμματισμένες μοριακές εξετάσεις, το απόγευμα αισθάνθηκε μια κόπωση. Πριν δει τον πρωθυπουργό είχε υποβληθεί και σε ταχείες και σε μοριακές εξετάσεις και είχε βρεθεί αρνητικός. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του το τελευταίο 48ωρο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα”.

Περαστικά στον Αρχιεπ. Ιερώνυμο ευχήθηκε ο Πατρ. Αλεξαδρείας

Ευχές προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο ο οποίος από το πρωί νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, έστειλε με επιστολή συμπαθείας που απέστειλε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.

«Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, τον Οποίον υπηρετείτε με τόση αυτοθυσία και αφοσίωση, να Σας αξιώση τάχιστα της πλήρους αναρρώσεως της πολυτίμου υγείας Σας», τονίζει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας προς τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

Αναλυτικά η Επιστολή αναφέρει:

«Μακαριώτατε Ἀρχιεπίσκοπε Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος, ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητέ καί περιπόθητε ἀδελφέ καί συλλειτουργέ τῆς ἡμῶν Μετριότητος κύριε Ἱερώνυμε, τήν Ὑμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα ἀδελφικῶς ἐν Κυρίῳ κατασπαζόμενοι, ὑπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Πληροφορηθείς περί τῆς εἰσαγωγῆς Σας στόν Εὐαγγελισμό σχετικῶς μέ τήν ὑγίειαν Σας, ἐπιθυμῶ νά ἐπικοινωνήσω μαζί Σας, προκειμένου νά ἐκφράσω τίς πλέον ἐγκάρδιες προσωπικές εὐχές μου, ὡς καί τίς διάπυρες δεήσεις, ὥστε ὁ μόνος ἰατρός τῶν ψυχῶν καί τῶν σωμάτων, ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστός, τόν Ὁποῖον ὑπηρετεῖτε μέ τόση αὐτοθυσία καί ἀφοσίωση, νά Σᾶς ἀξιώσῃ τάχιστα τῆς πλήρους ἀναρρώσεως τῆς πολυτίμου ὑγείας Σας, γιά νά Σᾶς δοῦμε καί πάλι γρήγορα στά ὑψηλά πρωθιεραρχικά Σας καθήκοντα, ὑγιῆ καί δυνατό, ὅπως πάντα.

Σᾶς ἔχω στήν προσευχή μου καί Σᾶς ἀσπάζομαι εὐγνωμόνως μέ ἀδελφική ἀγάπη καί τιμή.

Περαστικά Σας!

ἀγαπητὸς ἐν Χριστῷ ἀδελφὸς

† Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Β΄

Πάπας καί Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας καί πάσης Ἀφρικῆς

Ευχές για ταχεία ανάρρωση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Τις ευχές της Κυβέρνησης για ταχεία ανάρρωση έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος από το πρωί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε σχετικά με την συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο με τον Μακαριώτατο  ότι: «ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον αρχιεπίσκοπο. Πριν από τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον πρωθυπουργό και για τον αρχιεπίσκοπο. Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν από την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Ο κ. Πέτσας καταλήγει λέγοντας ότι «με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσoκομείο Ευαγγελισμός για καθαρά προληπτικούς λόγους καθώς εμφάνισε ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, επικοινώνησε ο από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το ζήτημα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κ. Χάρης Κονιδάρης.

Τζέφρι Πάιατ: Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας

Περαστικά στα ελληνικά ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

«Εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και όλων των Αμερικανών στην Ελλάδα, θα ήθελα να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας! Περαστικά!» έγραψε στο Twitter ο Τζέφρι Πάιατ.

Ταχεία ανάρρωση εύχεται στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και ο Γερμανός πρέσβης, Ερνστ Ράιχελ. «Ευχόμαστε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ταχεία ανάρρωση και χρόνια πολλά. Παραμένουμε όλοι ασφαλείς, μειώνουμε τις κοινωνικές επαφές, φοράμε μάσκα! Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο είμαστε μαζί», έγραψε, σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Ράιχελ.

Στο tweet του, ο Γερμανός πρέσβης παραθέτει την ανάρτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εισήχθη στο νοσκομείο αφού διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Δένδιας και Βαρβιτσιώτης ευχήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter.

«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έστειλε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του στο twitter.

«Eύχομαι πλήρη και ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο. Οι ευχές όλων μας τον ακολουθούν», έγραψε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων