16/04/2020 26/09/2022 Η Ακολουθία του Νιπτήρος τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου στο Νησί της Σύμης, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος. Η ακολουθία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής Πολιτείας αλλά μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι “Symi...
16 Απριλίου, 2020 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 19:27

Στην Ι.Μ. Ταξιάρχου Μιχαήλ Πανορμίτου στη Σύμη η Ακολουθία του Νιπτήρος

Διαδώστε:
Στην Ι.Μ. Ταξιάρχου Μιχαήλ Πανορμίτου στη Σύμη η Ακολουθία του Νιπτήρος

Η Ακολουθία του Νιπτήρος τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου στο Νησί της Σύμης, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος. Η ακολουθία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής Πολιτείας αλλά μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι “Symi TV”. 

Η Ακολουθία του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης, είναι αφιερωμένη στην αναμνήση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα ιερά Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν ολίγον προ της Σταυρώσεως. Πρόκειται για τον Ιερό Νιπτήρα, δηλαδή της μεγαλειώδους πράξεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να πλύνει τους πόδας των μαθητών Του, διδάσκων εμπράκτως την ταπείνωση, τον Μυστικό Δείπνο, δηλαδή την παράδοση των καθ’ ημάς φρικτών Μυστηρίων, την Υπερφυά (αξιοθαύμαστη) Προσευχή, δηλαδή την προσευχή του Ιησού προς τον Θεόν Πατέρα Του μετά τον Μυστικό Δείπνο και προ της συλλήψεως και τέλος την προδοσία του Ιούδα, η οποία σηματοδοτεί την απαρχή των Αχράντων Παθών του Κυρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων