01/10/2022 01/10/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος τέλεσε σήμερα το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Πατησίων, και στην συνέχεια τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο της μητέρας του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Μάξιμου Ματθαίου. Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας του μνημοσύνου αναφέρθηκε στο σεβαστό πρόσωπο της εκλιπούσης και απηύθυνε παρηγορητικούς...
01 Οκτωβρίου, 2022 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2022 - 16:24

Ο Μητροπολίτης Θήρας στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Πατησίων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Πατησίων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος τέλεσε σήμερα το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Πατησίων, και στην συνέχεια τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο της μητέρας του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Μάξιμου Ματθαίου.

Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας του μνημοσύνου αναφέρθηκε στο σεβαστό πρόσωπο της εκλιπούσης και απηύθυνε παρηγορητικούς λόγους προς τους οικείους της τονίζοντας ότι το μυστήριο του θανάτου παραμένει το επώδυνο αποτέλεσμα της αμαρτίας, αλλ’ όμως για τους ευσεβείς και πιστούς ανθρώπους, όπως η προ έτους εκλιπούσα, καθίσταται κοίμηση και μετάβαση προς την αιώνια ζωή, αφού ο ζωοποιός θάνατος και η Ανάσταση του Κυρίου “ἀθανασίας γέγονε πρόξενος”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων