12/06/2021 12/06/2021 «Χαίροις ἐπισκόπων ὁ κοινωνός τῆς Ρωσίας πάσης ὁ θεόσοφος ἰιατρός χαίροις τῆς Κριμαίας ὁ θεῖος ποιμενάρχης Λουκᾶ τῶν Ὀρθοδόξων ὁ νέος ἅγιος.» Με μεγάλη χαρά, αλλά και προσοχή, γιόρτασε και φέτος το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου...
12 Ιουνίου, 2021 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 20:36

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στη Σαντορίνη

Διαδώστε:
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στη Σαντορίνη

«Χαίροις ἐπισκόπων ὁ κοινωνός τῆς Ρωσίας πάσης ὁ θεόσοφος ἰιατρός χαίροις τῆς Κριμαίας ὁ θεῖος ποιμενάρχης Λουκᾶ τῶν Ὀρθοδόξων ὁ νέος ἅγιος.»

Με μεγάλη χαρά, αλλά και προσοχή, γιόρτασε και φέτος το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο Σαντορίνης. Η ανέγερση και αφιέρωση του παρεκκλησίου έχει γίνει από το 2010 και εντός του φυλάσσεται απότμημα από την άφθαρτη καρδιά και το ιερό λείψανό του.

Αύριο, Κυριακή 13 Ιουνίου και ώρα 18:00 θα τελεστεί εσπερινός και θα ψαλεί ο παρακλητικός κανόνας στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό. Ακολούθως, θα προβληθεί ταινία για τον Άγιο Λουκά στο «Επιφάνειο» Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο (κάτωθεν του Ενοριακού Ιερού Ναού).

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου και ώρα 12:00 εψάλη ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου Λουκά του Ιατρού και στις 18:00 η ώρα Θ’, ο εσπερινός, το ιερό ευχέλαιο μετά το πέρας του οποίου οι πιστοί έλαβαν ως ευλογία έλαιο εκ του μυστηρίου και από την κανδήλα του Αγίου Λουκά από την Συμφερούπολη. Την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010, το βράδυ τελέστηκε ιερά αγρυπνία, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αγιασμός δια του ιερού λειψάνου του Αγίου, ενώ εψάλλησαν και τα εγκώμιά του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων