14/09/2021 16/09/2021 Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στη Λέρο η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Το απόγευμα της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στον Πλάτανο, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου. Επίσης, στον πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατουμένων υπό των...
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2021 - 18:01

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Πλάτανο Λέρου

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός στον Πλάτανο Λέρου

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στη Λέρο η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Το απόγευμα της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στον Πλάτανο, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου. Επίσης, στον πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατουμένων υπό των Ιερέων π. Νικοδήμου Φωκά – Αρχιερατικού Επιτρόπου, π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη – ιερατικώς προϊσταμένου του ιερού ναού και π. Μιχαήλ Χατζηδάκη.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος κ. Μ. Κόλιας, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος ΔΗΛΙΤΑΛ κ. Ν. Μπίλλης, και αρκετοί πιστοί.

Στο Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Εμμανουήλ Γαμπιέρη, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία, καθώς και την συμπαράσταση πολλών πιστών, ανέλαβε την εξωτερική συντήρηση του κτιρίου του εκκλησιαστικού «Ισιδωρείου» Γηροκομείου Λέρου.

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον κ. Γαμπιέρη γι’ αυτή την πρωτοβουλία, την ανιδιοτελή προσφορά και το ενδιαφέρον για τους γέροντες του Ιδρύματος, ενώ ο τιμηθείς με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική αυτή διάκριση. Στο ψαλτήρι έψαλλε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο Αγγ. Αγγελίδης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων