07/01/2021 07/01/2021 Mε την επιβεβλημένη ιεροπρεπή σεμνότητα και σε κλίμα βαθειάς συγκινήσεως εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η ιερά μνήμη της Συνάξεως του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του τελευταίου, μοναδικού και, μείζονος εκ της χορείας των Προφητών που αξιώθηκε όχι μόνο να συναντήσει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, αλλά...
07 Ιανουαρίου, 2021 - 14:59
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2021 - 15:12

“Ο μακαριστός υπήρξε αδαπάνητο κεφάλαιο πνευματικότητας”

Διαδώστε:
“Ο μακαριστός υπήρξε αδαπάνητο κεφάλαιο πνευματικότητας”

Mε την επιβεβλημένη ιεροπρεπή σεμνότητα και σε κλίμα βαθειάς συγκινήσεως εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η ιερά μνήμη της Συνάξεως του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του τελευταίου, μοναδικού και, μείζονος εκ της χορείας των Προφητών που αξιώθηκε όχι μόνο να συναντήσει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, αλλά και να Τον υποδείξει ως τον Αμνό του Θεού και Σωτήρα του κόσμου, να Τον βαπτίσει στα ρείθρα του Ιορδάνου και να μαρτυρήσει υπέρ της αληθείας .

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, κεκλεισμένων των θυρών και με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας, λόγω των ειδικών συνθηκών, που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, τοποτηρητής της Μητροπόλεως, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ευσέβιο Σπουργίτη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Αναστάσιο Παρούτογλου και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης π. Δαυίδ, ενώ εκ μέρους της Τοπικής Κοινότητας παρέστη ο Πρόεδρος του Λαγκαδά κ. Αστέριος Καραγιοβάννης.

Τον θείο λόγο, εκήρυξε διδακτικότατα ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής, ο οποίος με μεστό και ουσιαστικό τρόπο έκανε αναφορά στο αγιώτατο πρόσωπο, την θαυμαστή βιωτή και τις πάντοτε επίκαιρες πνευματικές υποθήκες ζωής του σήμερον λαμπρώς τιμωμένου από την αγία μας Εκκλησία, Προφήτου, Ασκητού και Βαπτιστού του Κυρίου, ενώ στο τέλος αναφέρθηκε με λόγους θερμούς στην λαμπρή προσωπικότητα και το σπουδαίο εκκλησιαστικό έργο του μακαριστού Ποιμενάρχου της τοπικής Εκκλησίας Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Ιωάννου, ο οποίος σαν σήμερα ήγε τα ονοματήρια του. Ο Σεβ. Τοποτηρητής του χηρεύσαντος Επισκοπικού Θρόνου της κατά Λαγκαδά συνεκλεκτής προέτρεψε με πατρικούς λόγους αγάπης, τους ευλαβείς Κληρικούς και ιδιαιτέρως τα πνευματικά παιδιά του προς Κύριον μεταστάντος Μητροπολίτου Ιωάννου, να τιμήσουν θεοφιλώς, συνετώς, ταπεινοφρόνως και πολλαπλασιαστικώς την μεγάλη και ιερά πνευματική παρακαταθήκη που τους άφησε ο κοιμηθείς Ιεράρχης, ο οποίος κατέλιπε στην Εκκλησία μνήμη ιδιαιτέρως αγαθή. Ο αείμνηστος αδελφός μας στην πίστη και την αρχιεροσύνη, Μητροπολίτης Ιωάννης υπήρξε μία εξαιρετική και μεγάλη ευλογία του Θεού για τον φιλόχριστο λαό Του και ένα αδαπάνητο κεφάλαιο υψηλής πνευματικότητας ,λειτουργικού ήθους, φιλέργιας, καλωσύνης και αγάπης, ετόνισε κατακλείων τον σύντομο λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Ιεράρχου, και εν συνεχεία Αρχιερατικό τρισάγιο επί του τάφου, ο οποίος και ευρίσκεται όπισθεν του ιερού Βήματος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων